Standardlar
| TS 8330 |
Nişastalar ve türevleri- Kükürtdioksit tayini- Asidimetrik metot ve nefelometrik metot
| 10.04.1990 | 67.180.20 |
| TS ENV 1186-6 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamuller plastikler-Kısım 6: Zeytinyağına geçen maddelerin tayini torba metodu
| 05.12.1995 | 67.250 |
| TS 1201 EN ISO 1741 |
Dekstroz-Kurutmada kütle kaybının tayini-Vakumlu etüv metodu
| 18.01.1996 | 67.180.20 |
| TS 1252 EN ISO 1666 |
Nişasta-Rutubet muhtevası tayini-Etüvde kurutma metotları
| 18.01.1996 | 67.180.20 |
| TS 1221 ISO 1212 |
Elma-Soğuk depolama
| 13.10.1998 | 67.080.10 |
| TS 3074 |
Kabuklu fındık
| 29.11.2001 | 67.080.10 |
| TS 3310 ISO 7908 |
Kurutulmuş kiraz- Özellikler
| 29.03.2002 | 67.080.10 |
| TS EN 14082 |
Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Kuru yakma işleminden sonra kurşun, kadmiyum, çinko, bakır, demir ve kromun atomik absorpsiyon spektrometri (aas) ile tayini
| 28.01.2004 | 67.050 |
| TS EN 14083 |
Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Basınçla parçalama işleminden sonra kurşun, kadmiyum, krom ve molibdenin grafit fırınlı atomik absorpsiyon spektrometri (gfaas) ile tayini
| 28.01.2004 | 67.050 |
| TS EN 14111 |
Katı ve sıvı yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - İyot değeri tayini
| 28.01.2004 | 67.200.10 |
| TS EN 14627 |
Gıda maddeleri - İz elementlerin tespiti - Basınç kavramasından sonra hidrid generasyon atomik absorbsiyon spektrometre (hgaas) metoduyla toplam arsenik ve selenyumun tespiti
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN ISO 21569 |
Gıda maddeleri - Genetik olarak modifiye organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Nükleik asit temelli yöntemlerin kalitesi
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN ISO 21571 |
Gıda maddeleri - Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve türetilmiş ürünlerin belirlinmesi için analiz metotları - Nükleik asit özütlemesi
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN 1186-10 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamuller plastikler bölüm 10: Zeytinyağına geçen maddelerin tayini (zeytinyağı ekstraksiyonunun tam olmadığı durumlarda uygulanan modifiye metot)
| 09.03.2006 | 67.250 |
| TS EN ISO 5534/AC |
Peynir ve işlenmiş peynir- Toplam kuru madde içeriği tayini (referans yöntem)
| 13.02.2014 | 67.100.30 |
| TS EN 15587+A1 |
Tahıllar ve tahıl ürünleri - Buğdayda (triticum aestivum L.), makarnalık buğdayda (Triticum durum Desf), çavdarda (Secale cereale L.) ve yemlik arpada (Hordeum vulgare L.) besatz tayini
| 13.02.2014 | 67.060 |
| TS ISO 10633-1 |
Yağlı tokum kalıntıları-Glukozinolat muhtevasının tayini-Bölüm 1: Yüksek performanslı sıvı kromatografisi metodu
| 15.12.1998 | 67.220.20 |
| TS ISO 11035 |
Duyusal analizler - Duyusal profilin çok boyutlu yaklaşımla tayini için tanımlayıcı özelliklerin tespiti ve seçimi
| 20.03.2002 | 67.240 |
| TSE CEN/TS 13130-20 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tabi plastik maddeler-Bölüm 9 gıda benzeştiricilerde asetik asit, vinil ester tayini:
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TS EN 14546 |
Gıda maddeleri - İz elementlerin tayini - Kuru yakma işleminden sonra hidrid generasyonlu atomik absorbsiyon spektrometri (hgaas) ile toplam arsenik tayini
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN ISO 21570/AC |
Gıda maddeleri – Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Nükleik asit temelli nicel tayin yöntemleri
| 02.07.2007 | 67.050 |
| TS 1133/T1 |
Enginar
| 24.12.2007 | 67.080.20 |
| TS EN 14152 |
Gıda maddeleri - Yüksek performanslı sıvı kromatografisi ile B2 vitamini tayini
| 21.04.2015 | 67.050 |
| TS EN ISO 6883 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar-Klasik birim hacim kütlesinin tayini (havadaki litre ağırlığı)
| 12.01.2016 | 67.200.10 |
| tst 12409 |
Krem karamel-Toz
| | 67.100.99 |
| TS 2176/T2 |
Eritme peynir
| 09.12.2016 | 67.100.30 |
| TS 3002 |
Dil peyniri
| 29.04.2016 | 67.100.30 |
| TS 8371 |
Fındık ezmesi
| 08.12.2022 | 67.080.10 |
| TS EN ISO 4531 |
Camsı ve porselen emayeler - Gıdalarla temas eden emaye eşyalardan salınan maddeler - Deney yöntemleri ve sınırlar
| 12.05.2022 | 67.250 |
| TS 1817 |
Ayva
| 08.01.1975 | 67.080.10 |
| TS 7060 EN ISO 5555 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar-Numune alma
| 03.04.1996 | 67.200.10 |
| TS EN 1138 |
Meyve ve sebze suları-L-Malik asit (l-Malat)'ın enzimatik metotla tayini-Nadh spektrometrik metot
| 01.04.1996 | 67.160.20 |
| TS EN 13130-5 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamuller plastik madellerle ilgili sınırlamalar bölüm 5:Taklit gıdalarda viniliden klorür tayini
| 09.03.2006 | 67.250 |
| TS EN 13130-7 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamüller plastik maddelerle ilgili sınırlamalar bölüm 7:Taklit gıdalarda monoetilen glikol ve dietilen glikol tayini
| 09.03.2006 | 67.250 |
| tst 2540 |
Dondurulmuş hamsi
| | 67.120.30 |
| TS 5051 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar-Oksidasyon ürünlerinin spektrofotometrik metodla tayini
| 02.02.1987 | 67.200.10 |
| TS 1276/T1 |
Ceviz (juglans regia l.) - İç
| 19.01.2010 | 67.080.10 |
| TS 10836 |
İş yerleri - Et ürünleri imal yerleri - Genel kurallar
| 13.03.2013 | 67.120.10 |
| TS EN ISO 21570 |
Gıda maddeleri - Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Nükleik asit temelli nicel tayin yöntemleri
| 14.01.2016 | 67.050 |
| TSE K 362 |
Laktoz Monohidrat
| 12.03.2015 | 67.100.10 |
| TS 2282/T2 |
Tarhana
| 02.07.2020 | 67.060 |
| TS 3689 ISO 7702 |
Kurutulmuş armut-Özellik ve deney metotları
| 27.10.1998 | 67.080.10 |
| TSE CEN/TS 13130-19 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tabi plastik maddeler-Bölüm 19 : Gıda benzeştiricilerde dimetilaminoetanol tayini
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TSE CEN/TS 13130-28 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tâbi plastik maddeler-Bölüm 28: Gıda benzeştiricilerde 1,1,1-Trimetilolpropan tayini
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TS EN 1186-5 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamüller plastikler kısım: 5 sulu gıdalara geçen maddelerin tayini hücre metodu
| 09.03.2006 | 67.250 |
| TS EN 1186-6 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamuller plastikler-Kısım 6: Zeytinyağına geçen maddelerin tayini torba metodu
| 09.03.2006 | 67.250 |
| TS ISO 13690/T1 (Numara tadili: TS EN ISO 13690) |
Tahıllar, baklagiller ve öğütülmüş ürünleri-Sabit yığınlardan numune alma
| 03.07.2007 | 67.060 |
| TS 6528 |
Taze meyve ve sebzeler-Paralel yüzlü ambalajların kara nakil vasıtalarına yerleştirilmesi kuralları
| 14.02.1989 | 67.080.01 |
| TS EN 14106 |
Katı ve sıvı yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - Serbest gliserol içeriği tayini
| 28.01.2004 | 67.200.10 |
| TS EN 14233 |
Gıdayla temas eden malzeme ve eşyalar - Plastikler - Mikrodalga ve konvansiyonel fırınla ısıtma esnasında gıda ve plastik karşılaşmasında oluşan geçiş sıcaklığının tayini
| 28.01.2004 | 67.250 |