Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 667 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS 3834 Et ve et ürünleri-30 derecede aerobik sayım (referans metot) 02.12.198207.100.30
TS ISO 710-3 Ayrıntılı haritalarda, planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 3: Magmatik kayaçlar için gösterim 30.10.201407.040
TSE CEN/TS 16817-1 Ortam havası - Genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) etkilerinin izlenmesi – Polen izleme - Bölüm 1: Polen kütle süzgeci (PKS) ve Sigma-2-numune alıcı kullanarak teknik Ortam havası numunesi alınması 24.03.201607.080
TS EN ISO 21322 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması 02.03.202207.100.40
TS EN ISO 18416 Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Candida albicans aranması 22.11.201107.100.99
TS EN ISO 21872-1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi-Potansiyel enteropatojenik Vibrio spp. tespiti için yatay yöntem- Bölüm 1: Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio cholerae'nin tespiti (ISO 21872-1: 2017) 15.01.201807.100.30
TS EN ISO 17516 Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014) 10.09.201507.100.99
TS EN ISO 21149 Kozmetikler – Mikrobiyoloji – Aerobik mezofilik bakterilerin tespiti ve sayımı(ISO 21149:2006) 05.03.201607.100.99
TS EN ISO 6887-3/A1 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar - Tadil 1: Çiğ deniz karındanbacaklıları için numune hazırlama 15.02.202107.100.30
TS EN ISO 17511 Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen değerlerin metrolojik izlenebilirliği 28.01.200407.100.10
TS EN ISO 20743 Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini 18.12.201307.100.99
TS IEC 60050-102/Amd 3 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3 30.09.202107.020
TS ISO 9232/Amd 1 Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi 08.11.202307.100.30
TS 4228 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller- Metamorfik kayaçlar 17.10.198907.060
TS EN ISO 22174 Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar 16.02.200607.100.30
TSE CEN ISO/TS 17919 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti 13.02.201407.100.30
TS EN ISO 16649-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği 23.10.201507.100.30
TS IEC 60050-111 Uluslararası elektroteknik terimler ve tarifleri - bölüm 111: Fizik ve kimya 17.04.200807.030
TS EN 15518-1 Kış bakım ekipmanları-Yol havadurumu bilgi sistemleri-Bölüm 1:Küresek tarifler ve bileşenler 22.11.201107.060
TSE CEN/TS 17273 Nanoteknoloji - Kompleks matrislerde nano nesnelerin tanımlanması ve tayini için kılavuz 28.01.201907.120
TS IEC 60050-103 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar 12.04.202107.020
TS 8907 ISO 6785 Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması 24.04.200307.100.30
TS ISO 10707:1996/T1 (Numara tadili, TS EN ISO 10707) Su kalitesi - Sulu ortamda organik bileşiklerin nihai havalı (aerobik) biyolojik parçalanabilirliklerinin değerlendirilmesi - Biyokimyasal oksijen ihtiyacı tayini - Kapalı şişe deneyi 17.03.200507.100.20
TS EN ISO 21871 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Az sayıda muhtemelen bacillus cereus olarak kabul edilen mikroorganizmaların tayini - En muhtemel sayı ve belirleme yöntemi 19.07.200607.100.30
TS ISO 710-1 Ayrıntılı haritalarda planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 1: Gösterim için genel kurallar 30.10.201407.040
TS EN 16493 Su kalitesi - Biyoçeşitlilik verileri, taksonomik kontrol listeleri ve anahtarların kaydedilmesi için adlandırma gerekleri 30.10.201407.100.20
TS 9528 Su kalitesi- Mikroorganizmaların kültür yoluyla sayımı genel kurallar 05.11.199107.100.20
TS EN 13311-5 Biyoteknoloji- Kaplar için performans kriterleri- Bölüm 5: Öldürme tankları 29.11.200107.080
TSE CEN ISO/TR 6579-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Salmonella’nın tespiti, sayılması ve serotiplendirilmesi için yatay yöntem - Bölüm 3: Salmonella türlerinin serotiplendirilmesi için kılavuz 10.09.201507.100.30
TS EN ISO 6785 Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması 23.10.201507.100.30
TSE ISO/TS 20388 Biyoteknoloji - Biyobankacılık - Hayvan biyolojik materyali için gereklilikler 30.09.202207.080
TS EN ISO 11737-1/A1 Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti - Tadil 1 30.09.202107.100.10
TS 6465 Su kalitesi-Mikrobiyolojik analizler için kullanılan membran filtrelerin değerlendirilmesi 07.02.198907.100.20
TS EN ISO 15927-5 Binaların higrotermal performansı – İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu – Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler 31.03.200507.060
TS EN ISO 15216-1/A1 Gıda zinciri mikrobiyolojisii - Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem - Bölüm 1: Sayım için yöntem - Tadil 1 06.05.202107.100.30
TS EN 17522 Dolgulu ve enjeksiyonlu sondaj deliği ısı eşanjörlerinin tasarımı ve yapımı 24.04.202307.060
TS EN ISO 15927-3 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 3: Düşey yüzeyler için saatlik rüzgar ve yağmur verilerinden rüzgarla itilen yağmur indeksinin hesaplanması 19.01.201007.060
TS EN ISO 21528-2 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Enterobacteriaceae'nın tespiti ve sayımı için yatay yöntem -Part 2: Koloni sayım tekniği 15.01.201807.100.30
TS EN ISO 17511 Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler 30.09.202107.100.10
TS ISO 4831 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 13.03.201507.100.30
TS EN ISO 15927-5/A1 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011) 07.11.201407.060
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot 12.04.201207.100.30
TS IEC 60050-103/Amd 2 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar - Tadil 2 30.09.202107.020
TS EN ISO 7218/A1 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 13.02.201407.100.30
TS EN ISO 17604 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma 24.03.201607.100.30
TS EN ISO 6888-1/A1 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Baird-Parker agar besiyeri kullanan yöntem - Tadil 1 08.11.202307.100.30
TS ISO 710-2 Ayrıntılı haritalarda, planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 2: Sedimanter kayaçlar için gösterim 30.10.201407.040
TS 7438 ISO 6579 Mikrobiyoloji-Salmonella aranması metotlarında genel kurallar 03.04.199607.100.30
TS 7569 ISO 4832 Mikrobiyoloji-Koliform grubu bakteri sayımı için genel kurallar-Koloni sayım tekniği 03.04.199607.100.30
TS EN ISO 21567 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Shigella spp tespiti i,çin yatay metot 31.03.200507.100.30
12345678910...