Standardlar
| TS 3834 |
Et ve et ürünleri-30 derecede aerobik sayım (referans metot)
| 02.12.1982 | 07.100.30 |
| TS ISO 710-3 |
Ayrıntılı haritalarda, planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 3: Magmatik kayaçlar için gösterim
| 30.10.2014 | 07.040 |
| TSE CEN/TS 16817-1 |
Ortam havası - Genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) etkilerinin izlenmesi – Polen izleme - Bölüm 1: Polen kütle süzgeci (PKS) ve Sigma-2-numune alıcı kullanarak teknik Ortam havası numunesi alınması
| 24.03.2016 | 07.080 |
| TS EN ISO 21322 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması
| 02.03.2022 | 07.100.40 |
| TS EN ISO 18416 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Candida albicans aranması
| 22.11.2011 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 21872-1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi-Potansiyel enteropatojenik Vibrio spp. tespiti için yatay yöntem- Bölüm 1: Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio cholerae'nin tespiti (ISO 21872-1: 2017)
| 15.01.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17516 |
Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014)
| 10.09.2015 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 21149 |
Kozmetikler – Mikrobiyoloji – Aerobik mezofilik bakterilerin tespiti ve sayımı(ISO 21149:2006)
| 05.03.2016 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 6887-3/A1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar - Tadil 1: Çiğ deniz karındanbacaklıları için numune hazırlama
| 15.02.2021 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17511 |
Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen değerlerin metrolojik izlenebilirliği
| 28.01.2004 | 07.100.10 |
| TS EN ISO 20743 |
Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini
| 18.12.2013 | 07.100.99 |
| TS IEC 60050-102/Amd 3 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS ISO 9232/Amd 1 |
Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi
| 08.11.2023 | 07.100.30 |
| TS 4228 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller- Metamorfik kayaçlar
| 17.10.1989 | 07.060 |
| TS EN ISO 22174 |
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar
| 16.02.2006 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 17919 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti
| 13.02.2014 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16649-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TS IEC 60050-111 |
Uluslararası elektroteknik terimler ve tarifleri - bölüm 111: Fizik ve kimya
| 17.04.2008 | 07.030 |
| TS EN 15518-1 |
Kış bakım ekipmanları-Yol havadurumu bilgi sistemleri-Bölüm 1:Küresek tarifler ve bileşenler
| 22.11.2011 | 07.060 |
| TSE CEN/TS 17273 |
Nanoteknoloji - Kompleks matrislerde nano nesnelerin tanımlanması ve tayini için kılavuz
| 28.01.2019 | 07.120 |
| TS IEC 60050-103 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar
| 12.04.2021 | 07.020 |
| TS 8907 ISO 6785 |
Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması
| 24.04.2003 | 07.100.30 |
| TS ISO 10707:1996/T1 (Numara tadili, TS EN ISO 10707) |
Su kalitesi - Sulu ortamda organik bileşiklerin nihai havalı (aerobik) biyolojik parçalanabilirliklerinin değerlendirilmesi - Biyokimyasal oksijen ihtiyacı tayini - Kapalı şişe deneyi
| 17.03.2005 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 21871 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Az sayıda muhtemelen bacillus cereus olarak kabul edilen mikroorganizmaların tayini - En muhtemel sayı ve belirleme yöntemi
| 19.07.2006 | 07.100.30 |
| TS ISO 710-1 |
Ayrıntılı haritalarda planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 1: Gösterim için genel kurallar
| 30.10.2014 | 07.040 |
| TS EN 16493 |
Su kalitesi - Biyoçeşitlilik verileri, taksonomik kontrol listeleri ve anahtarların kaydedilmesi için adlandırma gerekleri
| 30.10.2014 | 07.100.20 |
| TS 9528 |
Su kalitesi- Mikroorganizmaların kültür yoluyla sayımı genel kurallar
| 05.11.1991 | 07.100.20 |
| TS EN 13311-5 |
Biyoteknoloji- Kaplar için performans kriterleri- Bölüm 5: Öldürme tankları
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TSE CEN ISO/TR 6579-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Salmonella’nın tespiti, sayılması ve serotiplendirilmesi için yatay yöntem - Bölüm 3: Salmonella türlerinin serotiplendirilmesi için kılavuz
| 10.09.2015 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6785 |
Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TSE ISO/TS 20388 |
Biyoteknoloji - Biyobankacılık - Hayvan biyolojik materyali için gereklilikler
| 30.09.2022 | 07.080 |
| TS EN ISO 11737-1/A1 |
Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti - Tadil 1
| 30.09.2021 | 07.100.10 |
| TS 6465 |
Su kalitesi-Mikrobiyolojik analizler için kullanılan membran filtrelerin değerlendirilmesi
| 07.02.1989 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 15927-5 |
Binaların higrotermal performansı – İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu – Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler
| 31.03.2005 | 07.060 |
| TS EN ISO 15216-1/A1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisii - Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem - Bölüm 1: Sayım için yöntem - Tadil 1
| 06.05.2021 | 07.100.30 |
| TS EN 17522 |
Dolgulu ve enjeksiyonlu sondaj deliği ısı eşanjörlerinin tasarımı ve yapımı
| 24.04.2023 | 07.060 |
| TS EN ISO 15927-3 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 3: Düşey yüzeyler için saatlik rüzgar ve yağmur verilerinden rüzgarla itilen yağmur indeksinin hesaplanması
| 19.01.2010 | 07.060 |
| TS EN ISO 21528-2 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Enterobacteriaceae'nın tespiti ve sayımı için yatay yöntem -Part 2: Koloni sayım tekniği
| 15.01.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17511 |
Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler
| 30.09.2021 | 07.100.10 |
| TS ISO 4831 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 13.03.2015 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 15927-5/A1 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011)
| 07.11.2014 | 07.060 |
| TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
| 12.04.2012 | 07.100.30 |
| TS IEC 60050-103/Amd 2 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar - Tadil 2
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS EN ISO 7218/A1 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 13.02.2014 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17604 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma
| 24.03.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6888-1/A1 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Baird-Parker agar besiyeri kullanan yöntem - Tadil 1
| 08.11.2023 | 07.100.30 |
| TS ISO 710-2 |
Ayrıntılı haritalarda, planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 2: Sedimanter kayaçlar için gösterim
| 30.10.2014 | 07.040 |
| TS 7438 ISO 6579 |
Mikrobiyoloji-Salmonella aranması metotlarında genel kurallar
| 03.04.1996 | 07.100.30 |
| TS 7569 ISO 4832 |
Mikrobiyoloji-Koliform grubu bakteri sayımı için genel kurallar-Koloni sayım tekniği
| 03.04.1996 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 21567 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Shigella spp tespiti i,çin yatay metot
| 31.03.2005 | 07.100.30 |