Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 668 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS EN ISO 15927-3 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 3: Düşey yüzeyler için saatlik rüzgar ve yağmur verilerinden rüzgarla itilen yağmur indeksinin hesaplanması 19.01.201007.060
TS EN ISO 15927-5/A1 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011) 07.11.201407.060
TSE CEN ISO/TS 80004-3 Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 3: Karbon nano-nesneler 18.02.201507.030
TS EN ISO 16140:2003/A1 Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Alternatif yöntemlerin onaylanması için protokol 31.01.201207.100.30
TS EN 17123 Su kalitesi - Geçiş ve kıyı sularının hidromorfolojik özelliklerinin değişim derecesinin belirlenmesi konusunda kılavuz 28.01.201907.060
TS EN ISO 10272-1/A1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot - Bölüm 1: Belirleme yöntemi - Tadil 1: Isıya dayanıklı Campylobacter spp.'nin moleküler doğrulaması ve tanımlanması için yöntemlerin dahil edilmesi, Preston besiyerinde büyüme takviyesinin kullanımı ve kültür ortamının performans deneyindeki değişiklikler 24.04.202307.100.30
TS EN ISO 7218/A1 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 13.02.201407.100.30
TSE CEN ISO/TS 80004-8 Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci 23.10.201507.030
TS EN ISO 17511 Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler 30.09.202107.100.10
TS EN 13312-2 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 2: Bağlama 29.11.200107.100.01
TS EN 13312-2 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 2: Bağlama 29.11.200107.080
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot 12.04.201207.100.30
TSE CEN/TS 15634-4 Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 4: Yerfıstığı (Arachis hypogaea) - Çikolatada gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi 11.07.201607.100.30
TS EN ISO 6887-4 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 18.12.201707.100.30
TSE ISO/TR 11330 Göllerde ve baraj göllerinde su hacminin ve su seviyesinin tayini 24.02.200407.060
TS EN ISO 11737-2 Tıbbi cihazların sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 2: Bir sterilizasyon sürecinin tarifi, geçerli kılınması ve sürdürülmesinde gerçekleştirilen sterilite deneyleri (ISO 11737-2:2009) 31.03.201507.100.10
TS EN ISO 18415 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması 18.12.201707.100.40
TSE CEN ISO/TS 80004-2 Nanoteknolojiler - Sözlük- Bölüm 2: Nano-nesneler (ISO / TS 80004-2: 2015) 18.12.201707.120
TSE CEN ISO/TS 12025 Nanomalzemeler – Aerosol oluşumunda ortaya çıkan tozlardan salınan nano-nesnelerin miktarının belirlenmesi 23.10.201507.030
TSE CEN ISO/TS 12025 Nanomalzemeler – Aerosol oluşumunda ortaya çıkan tozlardan salınan nano-nesnelerin miktarının belirlenmesi 23.10.201507.120
TS 6235 Mikrobiyoloji-Mikrobiyolojik muayeneler için dilüsyonlar hazırlamasına dair genel kurallar 20.12.198807.100.30
TS ISO 15522 Su kalitesi- Aktif çamur mikroorganizmalarının büyümesi üzerine su bileşenlerinin engelleyici etkisinin tayini 10.01.200207.100.20
TS EN ISO 7218 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 29.04.200807.100.30
TS 8020 Su kalitesi- Sülfit indirgeyen anaerob bakteri (clostridia) sporlarının aranması ve sayımı- Membran filtrasyon metodu 27.02.199007.100.20
TS 7438 Mikrobiyoloji-Salmonella aranmasında genel kurallar 18.09.198907.100.30
TS EN 13312-4 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular 29.11.200107.100.01
TS EN 13312-4 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular 29.11.200107.080
TS EN 13312-5 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 5: Vanalar 29.11.200107.100.01
TS EN 13312-5 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 5: Vanalar 29.11.200107.080
TS EN ISO 15927-5/A1 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5 - Kış mevsimi tasarım için dış hava sıcaklıkları ve ilgili rüzgar verileri 12.04.201207.060
TS EN ISO 6887-3 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar 18.12.201707.100.30
TS ISO 9845-1 Güneş enerjisi-Yeryüzünde-Farklı alıcı şartlarda-Referans güneş spektral ışınımı-Bölüm 1: 1,5 hava yutma katsayısı için direkt normal ve yarı küresel ışınım 16.04.199807.060
TS EN ISO 6887-5 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi-Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç süspansiyonların ve ondalık seyreltilerin hazırlanması için genel kılavuz-Bölüm 5:Süt ve süt ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar 09.11.202007.100.30
TS EN ISO 21043-2 Adli bilimler - Bölüm 2: Maddelerin tanınması, kaydedilmesi, toplanması, taşınması ve depolanması 02.07.202007.140
TS EN ISO 10272-2/A1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot - Bölüm 2: Koloni sayım tekniği - Tadil 1: Isıya dayanıklı Campylobacter spp.'nin moleküler doğrulaması ve tanımlanması için yöntemlerin dahil edilmesi ve kültür ortamının performans testindeki değişiklikler 24.04.202307.100.30
TS EN ISO 21149 Kozmetikler – Mikrobiyoloji – Aerobik mezofilik bakterilerin tespiti ve sayımı(ISO 21149:2006) 05.03.201607.100.99
TS EN ISO 21872-1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi-Potansiyel enteropatojenik Vibrio spp. tespiti için yatay yöntem- Bölüm 1: Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio cholerae'nin tespiti (ISO 21872-1: 2017) 15.01.201807.100.30
TS EN 12738 Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber 21.03.200007.100.01
TS EN 12738 Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber 21.03.200007.080
TS EN ISO 20743 Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini 18.12.201307.100.99
TS EN ISO 17516 Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014) 10.09.201507.100.99
TS EN ISO 21322 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması 02.03.202207.100.40
TS EN ISO 18416 Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Candida albicans aranması 22.11.201107.100.99
TSE CEN/TS 16817-1 Ortam havası - Genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) etkilerinin izlenmesi – Polen izleme - Bölüm 1: Polen kütle süzgeci (PKS) ve Sigma-2-numune alıcı kullanarak teknik Ortam havası numunesi alınması 24.03.201607.080
TS EN ISO 15216-1 Gıda zinciri mikrobiyolojisii-Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem-Bölüm 1:Sayım için yöntem 24.04.201707.100.30
TSE CEN ISO/TS 17919 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti 13.02.201407.100.30
TS IEC 60050-102/Amd 3 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3 30.09.202107.020
TS 4228 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller- Metamorfik kayaçlar 17.10.198907.060
TS EN ISO 13969 Süt ve süt ürünleri - Mikrobiyal inhibitor testlerin standarsize edilmiş kılavuzları 02.12.200407.100.30
TS EN ISO 16140-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi- Metot validasyonu-Bölüm 3: Referans metotların ve doğrulanmış alternatif metotların tek bir laboratuvarda doğrulanması için protokol 15.02.202107.100.30
12345678910...