Standardlar
| TS EN ISO 15927-3 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 3: Düşey yüzeyler için saatlik rüzgar ve yağmur verilerinden rüzgarla itilen yağmur indeksinin hesaplanması
| 19.01.2010 | 07.060 |
| TS EN ISO 15927-5/A1 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011)
| 07.11.2014 | 07.060 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-3 |
Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 3: Karbon nano-nesneler
| 18.02.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 16140:2003/A1 |
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Alternatif yöntemlerin onaylanması için protokol
| 31.01.2012 | 07.100.30 |
| TS EN 17123 |
Su kalitesi - Geçiş ve kıyı sularının hidromorfolojik özelliklerinin değişim derecesinin belirlenmesi konusunda kılavuz
| 28.01.2019 | 07.060 |
| TS EN ISO 10272-1/A1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot - Bölüm 1: Belirleme yöntemi - Tadil 1: Isıya dayanıklı Campylobacter spp.'nin moleküler doğrulaması ve tanımlanması için yöntemlerin dahil edilmesi, Preston besiyerinde büyüme takviyesinin kullanımı ve kültür ortamının performans deneyindeki değişiklikler
| 24.04.2023 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 7218/A1 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 13.02.2014 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-8 |
Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci
| 23.10.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 17511 |
Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler
| 30.09.2021 | 07.100.10 |
| TS EN 13312-2 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 2: Bağlama
| 29.11.2001 | 07.100.01 |
| TS EN 13312-2 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 2: Bağlama
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
| 12.04.2012 | 07.100.30 |
| TSE CEN/TS 15634-4 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 4: Yerfıstığı (Arachis hypogaea) - Çikolatada gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
| 11.07.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6887-4 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TSE ISO/TR 11330 |
Göllerde ve baraj göllerinde su hacminin ve su seviyesinin tayini
| 24.02.2004 | 07.060 |
| TS EN ISO 11737-2 |
Tıbbi cihazların sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 2: Bir sterilizasyon sürecinin tarifi, geçerli kılınması ve sürdürülmesinde gerçekleştirilen sterilite deneyleri
(ISO 11737-2:2009)
| 31.03.2015 | 07.100.10 |
| TS EN ISO 18415 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması
| 18.12.2017 | 07.100.40 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-2 |
Nanoteknolojiler - Sözlük- Bölüm 2: Nano-nesneler
(ISO / TS 80004-2: 2015)
| 18.12.2017 | 07.120 |
| TSE CEN ISO/TS 12025 |
Nanomalzemeler – Aerosol oluşumunda ortaya çıkan tozlardan salınan nano-nesnelerin miktarının belirlenmesi
| 23.10.2015 | 07.030 |
| TSE CEN ISO/TS 12025 |
Nanomalzemeler – Aerosol oluşumunda ortaya çıkan tozlardan salınan nano-nesnelerin miktarının belirlenmesi
| 23.10.2015 | 07.120 |
| TS 6235 |
Mikrobiyoloji-Mikrobiyolojik muayeneler için dilüsyonlar hazırlamasına dair genel kurallar
| 20.12.1988 | 07.100.30 |
| TS ISO 15522 |
Su kalitesi- Aktif çamur mikroorganizmalarının büyümesi üzerine su bileşenlerinin engelleyici etkisinin tayini
| 10.01.2002 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 7218 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 29.04.2008 | 07.100.30 |
| TS 8020 |
Su kalitesi- Sülfit indirgeyen anaerob bakteri (clostridia) sporlarının aranması ve sayımı- Membran filtrasyon metodu
| 27.02.1990 | 07.100.20 |
| TS 7438 |
Mikrobiyoloji-Salmonella aranmasında genel kurallar
| 18.09.1989 | 07.100.30 |
| TS EN 13312-4 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular
| 29.11.2001 | 07.100.01 |
| TS EN 13312-4 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TS EN 13312-5 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 5: Vanalar
| 29.11.2001 | 07.100.01 |
| TS EN 13312-5 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 5: Vanalar
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TS EN ISO 15927-5/A1 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5 - Kış mevsimi tasarım için dış hava sıcaklıkları ve ilgili rüzgar verileri
| 12.04.2012 | 07.060 |
| TS EN ISO 6887-3 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS ISO 9845-1 |
Güneş enerjisi-Yeryüzünde-Farklı alıcı şartlarda-Referans güneş spektral ışınımı-Bölüm 1: 1,5 hava yutma katsayısı için direkt normal ve yarı küresel ışınım
| 16.04.1998 | 07.060 |
| TS EN ISO 6887-5 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi-Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç süspansiyonların ve ondalık seyreltilerin hazırlanması için genel kılavuz-Bölüm 5:Süt ve süt ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar
| 09.11.2020 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 21043-2 |
Adli bilimler - Bölüm 2: Maddelerin tanınması, kaydedilmesi, toplanması, taşınması ve depolanması
| 02.07.2020 | 07.140 |
| TS EN ISO 10272-2/A1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot - Bölüm 2: Koloni sayım tekniği - Tadil 1: Isıya dayanıklı Campylobacter spp.'nin moleküler doğrulaması ve tanımlanması için yöntemlerin dahil edilmesi ve kültür ortamının performans testindeki değişiklikler
| 24.04.2023 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 21149 |
Kozmetikler – Mikrobiyoloji – Aerobik mezofilik bakterilerin tespiti ve sayımı(ISO 21149:2006)
| 05.03.2016 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 21872-1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi-Potansiyel enteropatojenik Vibrio spp. tespiti için yatay yöntem- Bölüm 1: Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio cholerae'nin tespiti (ISO 21872-1: 2017)
| 15.01.2018 | 07.100.30 |
| TS EN 12738 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TS EN 12738 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.080 |
| TS EN ISO 20743 |
Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini
| 18.12.2013 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 17516 |
Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014)
| 10.09.2015 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 21322 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması
| 02.03.2022 | 07.100.40 |
| TS EN ISO 18416 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Candida albicans aranması
| 22.11.2011 | 07.100.99 |
| TSE CEN/TS 16817-1 |
Ortam havası - Genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) etkilerinin izlenmesi – Polen izleme - Bölüm 1: Polen kütle süzgeci (PKS) ve Sigma-2-numune alıcı kullanarak teknik Ortam havası numunesi alınması
| 24.03.2016 | 07.080 |
| TS EN ISO 15216-1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisii-Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem-Bölüm 1:Sayım için yöntem
| 24.04.2017 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 17919 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti
| 13.02.2014 | 07.100.30 |
| TS IEC 60050-102/Amd 3 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS 4228 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller- Metamorfik kayaçlar
| 17.10.1989 | 07.060 |
| TS EN ISO 13969 |
Süt ve süt ürünleri - Mikrobiyal inhibitor testlerin standarsize edilmiş kılavuzları
| 02.12.2004 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16140-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi- Metot validasyonu-Bölüm 3: Referans metotların ve doğrulanmış alternatif metotların tek bir laboratuvarda doğrulanması için protokol
| 15.02.2021 | 07.100.30 |