Standardlar
| TS 8189 |
Süt- Yağ tayini- Gerber metodu (rutin metod)
| 27.03.1990 | 67.100.10 |
| TS 7571 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar-Sabunlaşmayan maddenin hekzan ekstraksiyonu metodu ile tayini-Çabuk metod
| 07.11.1989 | 67.200.10 |
| TS 7629 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar-Anisidin sayısı tayini
| 21.11.1989 | 67.200.10 |
| TS 12303 |
Yemeklik hindistan ceviz yağı
| 16.04.1997 | 67.200.10 |
| TS EN ISO 22000 |
Gıda güvenliği yönetim sistemleri - Gıda zincirindeki kuruluşlar için şartlar
| 26.01.2006 | 67.020 |
| TSE ISO/TS 22004 |
Gıda güvenliği yönetim sistemleri - Iso 22000'in uygulanması için kılavuz
| 26.01.2006 | 67.020 |
| TS 7097 |
İş yerleri - Simit ve galeta fırınları için kurallar
| 27.08.2015 | 67.060 |
| TS 7474/T3 |
Gofret
| 29.04.2014 | 67.060 |
| TS EN 12393-1 |
Bitkisel kökenli gıdalar - GC veya LC-MS/MS kullanarak pestisit kalıntılarının tayini için çoklu kalıntı yöntemler - Bölüm 1: Genel kurallar
| 20.04.2015 | 67.050 |
| TS ISO 11866-1 |
Süt ve süt ürünleri- Muhtemel escherichia coli sayımı- Bölüm 1: 4-4- Metilumbelliferil b-D- Glukuronit
(MUG) kullanılan en muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS ISO 11866-2 |
Süt ve süt ürünleri- Muhtemel escherichia coli sayımı- Bölüm 2: Membran kullanılarak 44 °C'da koloni sayım tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS ISO 6611 |
Süt ve süt ürünleri-Küf ve/veya mayaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-25 °c'da koloni sayım tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS ISO 6730 |
Süt-Psikrotrofik mikroorganizmaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-6,5 °C'da koloni sayım tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.140.20 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.060 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.080.20 |
| TS 4178 |
Buğday unu-Kuru gluten (öz) tayini
| 06.03.1984 | 67.060 |
| TS 4181 |
Sera domatesleri-Soğuk taşıma kuralları
| 06.03.1984 | 67.080.20 |
| TS 2137 |
Baharat-Uçucu olmayan eter ekstraktı tayini
| 01.03.1990 | 67.220.10 |
| TS 4201 |
Sarı mercimek (kara mercimek içi)
| 13.03.1984 | 67.060 |
| TS EN 14082 |
Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Kuru yakma işleminden sonra kurşun, kadmiyum, çinko, bakır, demir ve kromun atomik absorpsiyon spektrometri (aas) ile tayini
| 28.01.2004 | 67.050 |
| TS EN 14083 |
Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Basınçla parçalama işleminden sonra kurşun, kadmiyum, krom ve molibdenin grafit fırınlı atomik absorpsiyon spektrometri (gfaas) ile tayini
| 28.01.2004 | 67.050 |
| TS EN 14111 |
Katı ve sıvı yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - İyot değeri tayini
| 28.01.2004 | 67.200.10 |
| TS EN 14627 |
Gıda maddeleri - İz elementlerin tespiti - Basınç kavramasından sonra hidrid generasyon atomik absorbsiyon spektrometre (hgaas) metoduyla toplam arsenik ve selenyumun tespiti
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN ISO 21569 |
Gıda maddeleri - Genetik olarak modifiye organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Nükleik asit temelli yöntemlerin kalitesi
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN ISO 21571 |
Gıda maddeleri - Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve türetilmiş ürünlerin belirlinmesi için analiz metotları - Nükleik asit özütlemesi
| 16.02.2006 | 67.050 |
| TS EN 1186-10 |
Gıdalarla temas eden madde ve mamuller plastikler bölüm 10: Zeytinyağına geçen maddelerin tayini (zeytinyağı ekstraksiyonunun tam olmadığı durumlarda uygulanan modifiye metot)
| 09.03.2006 | 67.250 |
| TS EN 13208+A1 |
Gıda işleme makinaları - Sebze soyucular - güvenlik ve hijyen kuralları
| 21.02.2013 | 67.260 |
| TS 7360/T1 |
Meyve, sebze ve mamulleri-Kükürt dioksit aranması-Kalitatif metot
| 13.11.2014 | 67.080.01 |
| TSE K 30/T1 |
Aromalı siyah çay
| 20.06.2014 | 67.140.10 |
| TS 2590/T2 |
Tahin helvası
| 25.06.2014 | 67.180.10 |
| TS 10931/T1 |
Konserve - Etli bezelye - Hazır yemek
| 29.04.2019 | 67.080.20 |
| TS 8011 |
Sıvı meyve ve sebze ürünleri- Kükürt dioksit tayini (rutin metot)
| 27.02.1990 | 67.080.01 |
| TS 1511 |
Tahıllar, baklagiller ve bunların ürünleri-Kül tayini
| 06.03.1974 | 67.060 |
| TS 3076-2 ISO 2451/T1 |
Çekirdek kakao- Özellikler
| 08.11.2001 | 67.140.30 |
| TS 13717 |
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi
| 11.07.2016 | 67.080.10 |
| TS 13470 |
Hamur tatlıları- Şerbet eklemeye hazır
| 24.04.2017 | 67.180.10 |
| TS EN ISO 21294 |
Yağlı tohumlar-Manuel veya otomatik aralıklı numune alma
| 18.12.2017 | 67.200.20 |
| TS 10930/T3 |
Sulu köfte konservesi - Hazır yemek
| 30.09.2022 | 67.120.10 |
| TS 4679 |
Süt tozunda titre edilebilir asitlik tayini (referans metod)
| 21.01.1986 | 67.100.10 |
| TS 1336 ISO 931 |
Yeşil muz - Depolama ve taşıma kılavuzu
| 06.04.2004 | 67.080.10 |
| TS 12397 |
Böğürtlen nektarı
| 24.12.2014 | 67.160.20 |
| TS 12720 |
Nar ekşisi
| 18.02.2016 | 67.080.10 |
| TS EN 12505+A1 |
Gıda işleme makinaları - Yemeklik sıvı ve katı yağların işlenmesinde kullanılan santrifüj makinaları-Güvenlik ve hijyen kuralları
| 02.03.2010 | 67.260 |
| TSE ISO/TS 3632-1/T1 |
Safran (crocus sativus linnaeus)bölüm 1: Özellikler
| 13.02.2014 | 67.220.10 |
| TS ISO 2962 |
Peynir ve eritme peynir ürünleri- Toplam fosfor muhtevası tayini- Moleküler absorpsiyon spektrometrik metot
| 23.10.2015 | 67.100.30 |
| tst 2812 |
Sürülebilir yağlar/margarin
| | 67.200.10 |
| TS 13795 |
Kurutulmuş Mandalina
| 18.12.2017 | 67.080.10 |
| TS EN ISO 18363-4 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar - Yağ asidine bağlı kloropropandiollerin (MCPD'ler) ve glisidolün GC/MS ile tayini - Bölüm 4: Hızlı alkalin transesterifikasyon kullanan yöntem ve GC-MS/ ile 2-MCPD, 3-MCPD ve GC-MS/MS ile glisidol ölçümü
| 30.09.2021 | 67.200.10 |
| TS 1050 |
Kuru vişne
| 01.03.1979 | 67.080.10 |