Standardlar
| TS 4851 |
Dondurma- Toplam katı madde miktarı tayini- Referans metod
| 13.05.1986 | 67.100.10 |
| TS 6210 |
Süt ve süt tozu, yayık altı ve yayık altı tozu, peynir altı suyu ve peynir altı suyu tozu-Fosfataz aktivitesi tayini (referans metod)
| 13.12.1988 | 67.100.10 |
| TS 4888 |
Meyve, sebze ve mamullerinde organik maddelerin parçalanması- Kül etme metodu
| 27.05.1986 | 67.080.01 |
| TS 4895 |
Nişasta ve ürünleri- Azot tayini- Kjeldahl metodu- Titrimetrik metot
| 01.07.1986 | 67.180.20 |
| TS 3687 ISO 7703 |
Kurutulmuş şeftali-Özellikler ve deney metotları
| 20.10.1998 | 67.080.10 |
| TS 3135 ISO 3100-1 |
Et ve et mamulleri-Numune alma ve analiz numunelerinin hazırlanması bölüm 1-Numune alma
| 20.10.1998 | 67.120.10 |
| TS 1748 ISO 937 |
Et ve et mamulleri- Azot muhtevasının tayini (referans metot)
| 27.11.2001 | 67.120.10 |
| TS ISO 3890-2 |
Süt ve süt ürünleri- Organaklorlu bileşikleri (pestisitler)- Kalıntıların tayini- Bölüm 2: Ham ekstrakt saflaştırma ve doğrulama için deney yöntemleri
| 18.03.2002 | 67.100.01 |
| TS EN 14110 |
Katı ve sıvı yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) -Metanol içeriği tayini
| 28.01.2004 | 67.200.10 |
| TS EN 12984+A1 |
Gıda ölçme makinaları - Kesici takımları mekanik olarak tahrik edilen portatif ve/veya elle yönlendirilen makina ve teçhizat - Güvenlik ve hijyen şartları
| 13.01.2011 | 67.260 |
| TS 1204/T1 |
Kuru erik
| 21.02.2013 | 67.080.10 |
| TS 341/T2 |
Yemeklik zeytinyağı
| 18.02.2015 | 67.200.10 |
| TS EN ISO 21571/A1 |
Gıda maddeleri - Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve türetilmiş ürünlerin belirlinmesi için analiz metotları - Nükleik asit özütlemesi
| 07.12.2015 | 67.050 |
| TS 5039/T1 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar - Mîneral yağ aranması ve miktarının tayînî
| 11.07.2016 | 67.200.10 |
| TS 893/T1 |
Özel standardı olmayan bitkisel yemeklik yağlar
| 11.07.2016 | 67.200.10 |
| TS EN ISO 662 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar- Rutubet ve uçucu madde tayini
| 11.07.2016 | 67.200.10 |
| TS 6152 |
Kahve (çuvallı çiğ çekirdek) depolama ve taşıma kuralları
| 29.11.1988 | 67.140.20 |
| TS ISO 9232 |
Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi
| 01.04.2004 | 67.100.99 |
| TS EN ISO 11816-2 |
Süt ve süt ürünleri - Alkali fosfataz etkinliğinin tayini - Bölüm 2: Peynir için florimetrik yöntem
| 01.04.2004 | 67.100.30 |
| TS 889 |
Yemeklik susam yağı
| 24.03.2016 | 67.200.10 |
| TS EN 12875-4 |
Sofra eşyalarının mekanik bulaşık yıkamaya dayanımı - Bölüm 4: Evsel seramik eşyalar için hızlı deney
| 12.10.2006 | 67.250 |
| TS EN 12393-1 |
Bitkisel kökenli gıdalar - Pestisit kalıntılarının gaz kromatografisi ile tayini için çoklu kalıntı yöntemleri - Bölüm 1: Genel kurallar
| 19.01.2010 | 67.080.01 |
| TS EN ISO 7971-1 |
Tahıllar - Yığın yoğunluğunun (kütle/hektolitre) tayini - Bölüm 1: Referans yöntem
| 19.01.2010 | 67.060 |
| TS 2974/T3 |
Buğday
| 10.04.2013 | 67.060 |
| TS 9267 |
Yenilebilir sakatat - Soğutma, dondurma, muhafaza, taşıma ve çözdürme kuralları
| 18.02.2015 | 67.120.10 |
| TS 4199 |
Biber turşusu
| 30.04.2015 | 67.080.20 |
| TSE CEN/TR 16699 |
Gıda maddeleri – GC-MS/MS ile pestisit kalıntılarının tayini – Tandem kütle spektrometri parametreleri
| 31.03.2015 | 67.050 |
| TS ISO 8262-3 |
Süt ürünleri ve süt esaslı gıdalar-Weilbull-Berntrop gravimetrik metot (referans metot) ile yağ muhtevası tayini-Bölüm 3: Özel durumlar
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS EN ISO 12966-4 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar- Yağ asitleri metil esterlerinin gaz kromotografisi -Bölüm 4: Kapiler gaz kromatografisi ile tayin
| 23.10.2015 | 67.200.10 |
| TS ISO 12080-1 |
Yağsız süt tozu - A vitamini içeriği tayini - Bölüm 1: Kolorimetrik yöntem
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS ISO 3890-1 |
Süt ve süt ürünleri- Organoklorlu bileşiklerin (pestisitler) kalıntılarının tayini- Bölüm 1: Genel hususlar ve ekstraksiyon yöntemleri
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS ISO 6734 |
Koyulaştırılmış şekerli süt- Toplam kuru madde muhtevasının tayini (Referans metot)
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS 793/T2 |
Kiraz ve vişne
| 21.12.2015 | 67.080.10 |
| TSE CEN/TS 16233-2 |
Gıda Maddeleri-Balık etinde HPLC metoduyla ksantofil tayini- Bölüm 2- Astaksantinin enantiyomer oranının belirlenmesi
| 18.04.2016 | 67.120.30 |
| TS EN 14333-2 |
Yağsız gıdalar - Benzimidazol fungisitleri karbendazim, tiyobendazol ve benomil (karbendazim gibi) bölüm 2: Hplc metoduyla jel permeation kromatografi temizliği
| | 67.080.01 |
| TS EN ISO 3656/A1 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar- Mor ötesi absorbansının özgün UV sönümlenmesi cinsinden tayini
| 18.12.2017 | 67.200.10 |
| TS ISO 14502-1 |
Yeşil ve siyah çayın karakteristik maddelerinin belirlenmesi - Bölüm 1: Çaydaki toplam polifenollerin içeriği - Folin-Ciocalteu reaktifi kullanılarak kolorimetrik yöntem
| 12.04.2021 | 67.140.10 |
| TS 3071 |
Kremada yağ miktarı tayini (referans metot)
| 30.03.1978 | 67.100.10 |
| TS 13075 |
İş yerleri - Gıda maddeleri taşıma hizmetleri - Genel kurallar
| 23.03.2004 | 67.020 |
| TS EN 12873-3 |
Maddelerin içme ve kullanma suyuna etkisi - Göçün etkisi - Bölüm 3 - İyon değişimi ve adsorban reçineler için deney yöntemi
| 12.10.2006 | 67.250 |
| TS EN ISO 7971-2 |
Tahıllar - Yığın yoğunluğunun (kütle/hektolitre) tayini - Bölüm 2: Uluslararası standard cihaza atıfla ölçme cihazları için izlenebilirlik yöntemi
| 19.01.2010 | 67.060 |
| TS EN ISO 13408-6:2011 |
Öneri aseptik şartlarda üretilen sağlık bakım ürünleri bölüm 6-İsolatör sistemleri
| 22.11.2011 | 67.260 |
| TS EN ISO 927/AC |
Baharat ve çeşniler - Yabancı madde ve dış kaynaklı madde muhtevasının tayini
| 26.06.2014 | 67.220.10 |
| TSE CEN/TS 16621 |
Gıda analizleri – Gıda maddelerinde flüoresans detektörlü yüksek performans sıvı kromatografisi (HPLC-FD) ile benzo[a]piren, benz[a]antrasen, krisen ve benzo[b]flüoranten tayini
| 20.04.2015 | 67.050 |
| TS ISO 8262-2 |
Süt ürünleri ve süt esaslı gıdalar-Weilbull-Berntrop gravimetrik metod (referans metot) ile yağ muhtevası tayini-Bölüm 2: Yenilebilir buzlar ve buz karışımları
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS ISO 20481 |
Kahve ve kahve ürünleri - Yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi kullanılarak kafein muhtevası tayini (HPLC) - Referans yöntem
| 23.10.2015 | 67.140.20 |
| TS ISO 6731 |
Süt krema ve koyulaştırılmış süt- Toplam kuru madde muhtevasının tayini (Referans metot)
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS ISO 6731 |
Süt krema ve koyulaştırılmış süt- Toplam kuru madde muhtevasının tayini (Referans metot)
| 23.10.2015 | 67.100.99 |
| TS ISO 22004 |
Gıda güvenliği yönetim sistemleri - ISO 22000 uygulama kılavuzu
| 23.10.2015 | 67.020 |
| TSE CEN/TS 15606 |
Gıda maddeleri - Asesulfam-K, aspartam, neohespridin-dihidrokalkon ve sakarin tayini - Yüksek performanslı sıvı kromotografisi yöntemi
| 18.04.2016 | 67.050 |