Standardlar
| TS EN ISO 6887-4 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 10273 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Hastalık sebebi olan yersinia enterocolitica’nın belirlenmesi için yatay yöntem
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS EN 17123 |
Su kalitesi - Geçiş ve kıyı sularının hidromorfolojik özelliklerinin değişim derecesinin belirlenmesi konusunda kılavuz
| 28.01.2019 | 07.060 |
| TS EN ISO 20836 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - Termal dögüleyici cihazlarının termal performans deneyi
| 02.12.2021 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 15927-5/A1 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011)
| 07.11.2014 | 07.060 |
| TS EN ISO 15216-1/A1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisii - Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem - Bölüm 1: Sayım için yöntem - Tadil 1
| 06.05.2021 | 07.100.30 |
| TS ISO 4831 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 13.03.2015 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 10272-1/A1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot - Bölüm 1: Belirleme yöntemi - Tadil 1: Isıya dayanıklı Campylobacter spp.'nin moleküler doğrulaması ve tanımlanması için yöntemlerin dahil edilmesi, Preston besiyerinde büyüme takviyesinin kullanımı ve kültür ortamının performans deneyindeki değişiklikler
| 24.04.2023 | 07.100.30 |
| TS EN 1620 |
Biyoteknoloji- Büyük ölçekli proses ve üretim- Tehlike durumuna göre fabrika binaları
| 15.02.2001 | 07.080 |
| TS EN 50536/A1 |
Yıldırımdan korunma - Yıldırım riskli fırtına uyarı sistemleri
| 26.09.2013 | 07.060 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-8 |
Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci
| 23.10.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 17511 |
Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler
| 30.09.2021 | 07.100.10 |
| TS EN ISO 15927-3 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 3: Düşey yüzeyler için saatlik rüzgar ve yağmur verilerinden rüzgarla itilen yağmur indeksinin hesaplanması
| 19.01.2010 | 07.060 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-3 |
Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 3: Karbon nano-nesneler
| 18.02.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 17604 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma
| 24.03.2016 | 07.100.30 |
| TS IEC 60050-103/Amd 2 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar - Tadil 2
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS ISO 9308-2 |
Su kalitesi - Escherichia coli ve koliform bakterilerin sayımı -
Bölüm 2: En muhtemel sayı yöntemi
| 12.06.2013 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 6887-2 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 2: Et ve et ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS 8907 ISO 6785 |
Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması
| 24.04.2003 | 07.100.30 |
| TS ISO 10707:1996/T1 (Numara tadili, TS EN ISO 10707) |
Su kalitesi - Sulu ortamda organik bileşiklerin nihai havalı (aerobik) biyolojik parçalanabilirliklerinin değerlendirilmesi - Biyokimyasal oksijen ihtiyacı tayini - Kapalı şişe deneyi
| 17.03.2005 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 21871 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Az sayıda muhtemelen bacillus cereus olarak kabul edilen mikroorganizmaların tayini - En muhtemel sayı ve belirleme yöntemi
| 20.07.2006 | 07.100.30 |
| TS EN 15518-1 |
Kış bakım ekipmanları-Yol havadurumu bilgi sistemleri-Bölüm 1:Küresek tarifler ve bileşenler
| 22.11.2011 | 07.060 |
| TS EN ISO 16140-5 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Doğrulama yöntemi - Bölüm 5: Tescilli olmayan metotlar için faktöriyel laboratuarlar arası doğrulama protokol
| 09.11.2020 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TR 6579-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Salmonella’nın tespiti, sayılması ve serotiplendirilmesi için yatay yöntem - Bölüm 3: Salmonella türlerinin serotiplendirilmesi için kılavuz
| 10.09.2015 | 07.100.30 |
| TS ISO 20395 |
Biyoteknoloji - Nükleik asit hedef dizileri için kantifikasyon yöntemlerinin performansını değerlendirmek için gereksinimler - qPCR ve dPCR
| 12.04.2021 | 07.080 |
| TS IEC 60050-103 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar
| 12.04.2021 | 07.020 |
| TS EN ISO 6785 |
Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16140-2 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi- Doğrulama yöntemi- Bölüm 2: Alternatif (patentli) yöntemlerin eferans yöntemlere karşı doğrulaması için protokol
| 09.12.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 11737-1/A1 |
Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti - Tadil 1
| 30.09.2021 | 07.100.10 |
| TS 7703 ISO 4833 |
Mikrobiyoloji-Mikroorganizmaların sayımı için genel kurallar-30 c'de koloni sayım tekniği
| 03.04.1996 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 10272-1 |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm ı:Belirleme yöntemi
| 20.07.2006 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 11133/A2 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi - Tadil 2
| 09.11.2020 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 11133/A2 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi - Tadil 2
| 09.11.2020 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 11737-1 |
Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti
| 19.03.2018 | 07.100.10 |
| TSE CEN ISO/TS 21362 |
Nanoteknolojiler - Asimetrik akış ve merkezkaç alan akışı fraksiyonasyonu kullanılarak nano nesnelerin analizi
| 12.04.2021 | 07.120 |
| TS EN ISO 6887-4 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık ve balık ürünleri dışındaki diğer ürünlerin hazırlanması için özel kurallar
| 28.01.2004 | 07.100.30 |
| TS EN 14119 |
Tekstil deneyleri - Mantar etkisinin değerlendirilmesi
| 28.01.2004 | 07.100.99 |
| TSE CEN ISO/TS 20836 |
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Termal cyclersin performans testleri
| 16.02.2006 | 07.100.30 |
| TS ISO 21527-2 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Su aktivitesi 0,95'e eşit veya daha düşük olan ürünlerde koloni sayım tekniği
| 16.04.2014 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17468 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Standartlaştırılmış referans yöntemin oluşturulması veya revizyonuna dair teknik gereklilikler ve kılavuz
| 09.12.2016 | 07.100.30 |
| TS EN 17694-1 |
Hidrometri - Su izleme ekipmanı için minimum performans gereklilikleri ve deney prosedürleri - Akışın belirlenmesi için tertibatlar - Bölüm 1: Açık kanal enstrümantasyonu
| 05.07.2023 | 07.060 |
| TS 6582 |
Mikrobiyoloji-Staphylococcus aureus sayımı için genel kurallar - Koloni sayım tekniği
| 28.02.1989 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6222 |
Su kalitesi- Kültürü yapılabilen mikroorganizmaların sayımı- Agar besiyerinde aşılama ile koloni sayımı
| 05.02.2002 | 07.100.20 |
| TSE CEN/TS 15790 |
Hayvan yemleri - Saccharomyces cerevisiae (maya) nin probiyotik suşlarının PCR tiplemesi
| 18.04.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 20743 |
Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini
| 30.09.2021 | 07.100.99 |
| TS IEC 60050-102/Amd 1 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 1
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS EN ISO 21322 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması
| 02.03.2022 | 07.100.40 |
| TS ISO 35001/Amd 1 |
Laboratuvarlar ve diğer ilgili kuruluşlar için biyorisk yönetimi - Tadil 1: İklim eylemi değişiklikleri
| 04.03.2024 | 07.100.01 |
| TSE CEN ISO/TS 17919 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti
| 13.02.2014 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17516 |
Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014)
| 10.09.2015 | 07.100.99 |