Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 693 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS EN ISO 18415 Kozmetikler- Mikrobiyoloji-Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması 31.01.201207.100.99
TS EN ISO 6887-4 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık ve balık ürünleri dışındaki diğer ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 28.01.200407.100.30
TS EN 16421 Malzemelerin insani tüketim amaçlı suya etkisi – Mikrobiyal çoğalmanın artırılması (EMG) 18.02.201507.100.20
TS ISO 20480-4 İnce kabarcık teknolojisi - İnce kabarcıkların kullanımı ve ölçümü için genel ilkeler - Bölüm 4: Mikro kabarcık yataklarıyla ilgili terminoloji 21.10.202407.030
TSE CEN/TS 15790 Hayvan yemleri - Saccharomyces cerevisiae (maya) nin probiyotik suşlarının PCR tiplemesi 18.04.201607.100.30
TS EN ISO 11737-1 Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti 19.03.201807.100.10
TS IEC 60050-102/Amd 1 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 1 30.09.202107.020
TS EN 17694-1 Hidrometri - Su izleme ekipmanı için minimum performans gereklilikleri ve deney prosedürleri - Akışın belirlenmesi için tertibatlar - Bölüm 1: Açık kanal enstrümantasyonu 05.07.202307.060
TS EN ISO 21572 Gıda maddeleri - Moleküler biyo-işaret analizi - Protein esaslı yöntemler 20.04.201507.100.30
TS EN 50536 Yıldırımdan korunma - Yıldırım riskli fırtına uyarı sistemleri 05.06.201207.060
TS EN ISO 18415/A1 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması - Tadil 1 30.09.202207.100.40
TS EN ISO 16212/A1 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Maya ve küf sayımı - Tadil 1 30.09.202207.100.40
TS EN ISO 12683 Mekanik birikimli çinko kaplamalar- Özellikler ve deney metotları 31.03.200507.080
TS EN ISO 10272-1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 1:Belirleme yöntemi 18.12.201707.100.30
TS EN ISO 16140-4/A1 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Yöntem validasyonu - Bölüm 4: Tek bir laboratuvarda yöntem validasyonu için protokol - Değişiklik 1: Nitel yöntemler için daha büyük bir deney porsiyon boyutunun validasyonu 08.10.202407.100.30
TS EN ISO 16649-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği 23.10.201507.100.30
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot  07.100.30
TS IEC 60050-102/Amd 3 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3 30.09.202107.020
TS ISO 710-3 Ayrıntılı haritalarda, planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 3: Magmatik kayaçlar için gösterim 30.10.201407.040
TS ISO 9232/Amd 1 Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi 08.11.202307.100.30
TS EN 12225 Jeosentetikler - Toprağa gömme deneyi ile mikrobiyolojik dayanımın tayin edilmesi için yöntem 15.02.202107.100.99
TS ISO 20480-2 İnce kabarcık teknolojisi - İnce kabarcıkların kullanımı ve ölçümü için genel ilkeler - Bölüm 2: İnce kabarcıkların niteliklerinin kategorilendirilmesi 21.10.202407.030
TS EN 12347 Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri 16.04.199907.080
TS EN 12347 Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri 16.04.199907.100.99
TS EN ISO 22718/A1 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Staphylococcus aureus aranması - Tadil 1 30.09.202207.100.40
TS ISO 9845-1 Güneş enerjisi-Yeryüzünde-Farklı alıcı şartlarda-Referans güneş spektral ışınımı-Bölüm 1: 1,5 hava yutma katsayısı için direkt normal ve yarı küresel ışınım 16.04.199807.060
TS EN ISO 17516 Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014) 10.09.201507.100.99
TS EN ISO 21149 Kozmetikler – Mikrobiyoloji – Aerobik mezofilik bakterilerin tespiti ve sayımı(ISO 21149:2006) 05.03.201607.100.99
TS EN ISO 21322 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması 02.03.202207.100.40
TS EN 12738 Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber 21.03.200007.100.01
TS EN 12738 Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber 21.03.200007.080
TS EN ISO 22174 Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar 16.02.200607.100.30
TS ISO 4831 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 13.03.201507.100.30
TS EN ISO 17604 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma 24.03.201607.100.30
TS IEC 60050-103/Amd 2 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar - Tadil 2 30.09.202107.020
TS EN ISO 20838 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Kalitatif metotlar için tespit ve amplifikasyon kuralları 12.10.200607.100.30
TS EN 1620 Biyoteknoloji- Büyük ölçekli proses ve üretim- Tehlike durumuna göre fabrika binaları 15.02.200107.080
TS EN ISO 16140:2003/A1 Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Alternatif yöntemlerin onaylanması için protokol 31.01.201207.100.30
TS EN ISO 6888-1/A1 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Baird-Parker agar besiyeri kullanan yöntem - Tadil 1 08.11.202307.100.30
TS EN 13092 Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz 07.08.201407.100.01
TS EN 13092 Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz 07.08.201407.080
TS EN ISO 16140-7 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Yöntem doğrulama - Bölüm 7: Mikroorganizmaların tanımlama yöntemlerinin doğrulanmasına ilişkin protokol 06.01.202507.100.30
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot 12.04.201207.100.30
TS EN ISO 15927-5 Binaların higrotermal performansı – İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu – Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler 31.03.200507.060
TS EN ISO 7218/A1 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 13.02.201407.100.30
TS EN ISO 21528-2 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Enterobacteriaceae'nın tespiti ve sayımı için yatay yöntem -Part 2: Koloni sayım tekniği 15.01.201807.100.30
TSE CEN/TS 15634-4 Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 4: Yerfıstığı (Arachis hypogaea) - Çikolatada gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi 11.07.201607.100.30
TS EN ISO 6887-4 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 18.12.201707.100.30
TS EN ISO 10273 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Hastalık sebebi olan yersinia enterocolitica’nın belirlenmesi için yatay yöntem 18.12.201707.100.30
TS EN 17123 Su kalitesi - Geçiş ve kıyı sularının hidromorfolojik özelliklerinin değişim derecesinin belirlenmesi konusunda kılavuz 28.01.201907.060
12345678910...