Standard Arama
Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod :
07
ICS Ad:
MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) :
MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 693 standard bulunmakta
Standardlar
TS No
Başlık
Kabul Tarihi
ICS Kodu
TS EN ISO 18415
Kozmetikler- Mikrobiyoloji-Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması
31.01.2012
07.100.99
TS EN ISO 6887-4
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık ve balık ürünleri dışındaki diğer ürünlerin hazırlanması için özel kurallar
28.01.2004
07.100.30
TS EN 16421
Malzemelerin insani tüketim amaçlı suya etkisi – Mikrobiyal çoğalmanın artırılması (EMG)
18.02.2015
07.100.20
TS ISO 20480-4
İnce kabarcık teknolojisi - İnce kabarcıkların kullanımı ve ölçümü için genel ilkeler - Bölüm 4: Mikro kabarcık yataklarıyla ilgili terminoloji
21.10.2024
07.030
TSE CEN/TS 15790
Hayvan yemleri - Saccharomyces cerevisiae (maya) nin probiyotik suşlarının PCR tiplemesi
18.04.2016
07.100.30
TS EN ISO 11737-1
Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti
19.03.2018
07.100.10
TS IEC 60050-102/Amd 1
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 1
30.09.2021
07.020
TS EN 17694-1
Hidrometri - Su izleme ekipmanı için minimum performans gereklilikleri ve deney prosedürleri - Akışın belirlenmesi için tertibatlar - Bölüm 1: Açık kanal enstrümantasyonu
05.07.2023
07.060
TS EN ISO 21572
Gıda maddeleri - Moleküler biyo-işaret analizi - Protein esaslı yöntemler
20.04.2015
07.100.30
TS EN 50536
Yıldırımdan korunma - Yıldırım riskli fırtına uyarı sistemleri
05.06.2012
07.060
TS EN ISO 18415/A1
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması - Tadil 1
30.09.2022
07.100.40
TS EN ISO 16212/A1
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Maya ve küf sayımı - Tadil 1
30.09.2022
07.100.40
TS EN ISO 12683
Mekanik birikimli çinko kaplamalar- Özellikler ve deney metotları
31.03.2005
07.080
TS EN ISO 10272-1
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 1:Belirleme yöntemi
18.12.2017
07.100.30
TS EN ISO 16140-4/A1
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Yöntem validasyonu - Bölüm 4: Tek bir laboratuvarda yöntem validasyonu için protokol - Değişiklik 1: Nitel yöntemler için daha büyük bir deney porsiyon boyutunun validasyonu
08.10.2024
07.100.30
TS EN ISO 16649-3
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği
23.10.2015
07.100.30
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
07.100.30
TS IEC 60050-102/Amd 3
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3
30.09.2021
07.020
TS ISO 710-3
Ayrıntılı haritalarda, planlarda ve jeolojik kesitlerde kullanılan grafik semboller - Bölüm 3: Magmatik kayaçlar için gösterim
30.10.2014
07.040
TS ISO 9232/Amd 1
Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi
08.11.2023
07.100.30
TS EN 12225
Jeosentetikler - Toprağa gömme deneyi ile mikrobiyolojik dayanımın tayin edilmesi için yöntem
15.02.2021
07.100.99
TS ISO 20480-2
İnce kabarcık teknolojisi - İnce kabarcıkların kullanımı ve ölçümü için genel ilkeler - Bölüm 2: İnce kabarcıkların niteliklerinin kategorilendirilmesi
21.10.2024
07.030
TS EN 12347
Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri
16.04.1999
07.080
TS EN 12347
Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri
16.04.1999
07.100.99
TS EN ISO 22718/A1
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Staphylococcus aureus aranması - Tadil 1
30.09.2022
07.100.40
TS ISO 9845-1
Güneş enerjisi-Yeryüzünde-Farklı alıcı şartlarda-Referans güneş spektral ışınımı-Bölüm 1: 1,5 hava yutma katsayısı için direkt normal ve yarı küresel ışınım
16.04.1998
07.060
TS EN ISO 17516
Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014)
10.09.2015
07.100.99
TS EN ISO 21149
Kozmetikler – Mikrobiyoloji – Aerobik mezofilik bakterilerin tespiti ve sayımı(ISO 21149:2006)
05.03.2016
07.100.99
TS EN ISO 21322
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması
02.03.2022
07.100.40
TS EN 12738
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber
21.03.2000
07.100.01
TS EN 12738
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber
21.03.2000
07.080
TS EN ISO 22174
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar
16.02.2006
07.100.30
TS ISO 4831
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
13.03.2015
07.100.30
TS EN ISO 17604
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma
24.03.2016
07.100.30
TS IEC 60050-103/Amd 2
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar - Tadil 2
30.09.2021
07.020
TS EN ISO 20838
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Kalitatif metotlar için tespit ve amplifikasyon kuralları
12.10.2006
07.100.30
TS EN 1620
Biyoteknoloji- Büyük ölçekli proses ve üretim- Tehlike durumuna göre fabrika binaları
15.02.2001
07.080
TS EN ISO 16140:2003/A1
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Alternatif yöntemlerin onaylanması için protokol
31.01.2012
07.100.30
TS EN ISO 6888-1/A1
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Baird-Parker agar besiyeri kullanan yöntem - Tadil 1
08.11.2023
07.100.30
TS EN 13092
Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz
07.08.2014
07.100.01
TS EN 13092
Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz
07.08.2014
07.080
TS EN ISO 16140-7
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Yöntem doğrulama - Bölüm 7: Mikroorganizmaların tanımlama yöntemlerinin doğrulanmasına ilişkin protokol
06.01.2025
07.100.30
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
12.04.2012
07.100.30
TS EN ISO 15927-5
Binaların higrotermal performansı – İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu – Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler
31.03.2005
07.060
TS EN ISO 7218/A1
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
13.02.2014
07.100.30
TS EN ISO 21528-2
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Enterobacteriaceae'nın tespiti ve sayımı için yatay yöntem -Part 2: Koloni sayım tekniği
15.01.2018
07.100.30
TSE CEN/TS 15634-4
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 4: Yerfıstığı (Arachis hypogaea) - Çikolatada gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
11.07.2016
07.100.30
TS EN ISO 6887-4
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar
18.12.2017
07.100.30
TS EN ISO 10273
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Hastalık sebebi olan yersinia enterocolitica’nın belirlenmesi için yatay yöntem
18.12.2017
07.100.30
TS EN 17123
Su kalitesi - Geçiş ve kıyı sularının hidromorfolojik özelliklerinin değişim derecesinin belirlenmesi konusunda kılavuz
28.01.2019
07.060
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...