Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 689 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS EN ISO 6887-2 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 2: Et ve et ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar 28.01.200407.100.30
TS EN ISO 15927-4 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 4 - Isıtma ve soğutma için yılıık enerji kullanımı değerlendirirken kullanılan saatlik veriler 16.02.200607.060
TS EN ISO 7932 Mikrobiyoloji-Bacillus cereus sayımı için genel kurallar-Koloni sayım tekniği (30 c'da) 09.03.200607.100.30
TS ISO 21527-1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Su aktivitesi 0,95'ten yüksek olan ürünlerde koloni sayım tekniği 27.12.201207.100.30
TS EN ISO 4833-2 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı 12.01.201607.100.30
TSE CEN ISO/TS 6579-2 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Salmonella sayımı ve serotiplerinin belirlenmesi için yatay yöntem Bölüm 2- Minimize edilmiş en muhtemel sayı tekniği ile sayım 18.04.201607.100.30
TS EN ISO 20976-1 Besin zinciri mikrobiyolojisi - Besin ve yem ürünlerinin zorlu testlerini yapmak için gerekenler ve kılavuzlar - Bölüm 1: Büyüme potansiyelini, gecikme süresini ve maksimum büyüme oranını incelemek için zorluk testleri 30.09.201907.100.30
TS EN ISO 16140-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi- Metot validasyonu-Bölüm 3: Referans metotların ve doğrulanmış alternatif metotların tek bir laboratuvarda doğrulanması için protokol 15.02.202107.100.30
TS EN 12780 Su kalitesi - Membranla süzme ile pseudomonas aeruginosa tayini ve sayımı 13.04.200407.100.20
TS EN ISO 6887-1/A1 Besin zincirinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması Bölüm 1: Deney numunelerinin başlangıç süspansiyonunun ve ondalık seyreltilerinin hazırlanması için genel kurallar - Tadil 1: Nitel yöntem için daha büyük test porsiyonu boyutunun kullanımına ilişkin gereklilikler ve rehberlik 08.10.202407.100.30
TS EN ISO 13969 Süt ve süt ürünleri - Mikrobiyal inhibitor testlerin standarsize edilmiş kılavuzları 02.12.200407.100.30
TS EN ISO 15927-6 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 6 - Biriktirilmiş sıcaklık farklılıkları (derece-gün) 22.05.200807.060
TS EN ISO 22174 Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar 16.02.200607.100.30
TS ISO 21527-2 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Su aktivitesi 0,95'e eşit veya daha düşük olan ürünlerde koloni sayım tekniği 27.12.201207.100.30
TS ISO 21527-1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Su aktivitesi 0,95'ten yüksek olan ürünlerde koloni sayım tekniği 16.04.201407.100.30
TS EN ISO 16649-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği 23.10.201507.100.30
TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot  07.100.30
TS EN ISO 17511 Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen değerlerin metrolojik izlenebilirliği 28.01.200407.100.10
TS EN 12347 Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri 16.04.199907.100.99
TS EN 12347 Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri 16.04.199907.080
TS EN ISO 20743 Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini 18.12.201307.100.99
TS EN ISO 21872-1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi-Potansiyel enteropatojenik Vibrio spp. tespiti için yatay yöntem- Bölüm 1: Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio cholerae'nin tespiti (ISO 21872-1: 2017) 15.01.201807.100.30
TS IEC 60050-102/Amd 3 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3 30.09.202107.020
TS ISO 710-4 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 4: Metamorfik kayaçlar için gösterim 28.04.201707.040
TS EN ISO 6887-3/A1 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar - Tadil 1: Çiğ deniz karındanbacaklıları için numune hazırlama 15.02.202107.100.30
TS EN 12225 Jeosentetikler - Toprağa gömme deneyi ile mikrobiyolojik dayanımın tayin edilmesi için yöntem 15.02.202107.100.99
TS EN ISO 18416 Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Candida albicans aranması 22.11.201107.100.99
TS ISO 9232/Amd 1 Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi 08.11.202307.100.30
TS EN ISO 4833-2/AC Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı – Teknik Düzeltme 1 (ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014) 31.03.201507.100.30
TS ISO 7251 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Muhtemel escherichia coli'nin belirlenmesi ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 23.10.201507.100.30
TSE CEN/TS 15634-2 Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 2 : Kereviz (Apium graveolens) - Pişmiş sosislerde gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi 18.04.201607.100.30
TS ISO 9308-2 Su kalitesi - Koliform organizmalar, ısıya dayanıklı koliform ve escherichia coli varsayılan organizmaların tespit edilmesi ve sayımı - Bölüm 2: Çoklu tüp (en muhtemel sayı) metodu 14.04.199707.100.20
TS EN 12128 Biyoteknoloji- Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları- Mikrobiyoloji laboratuvarlarının korunma seviyeleri, risk alanları, yerleri ve fiziksel güvenlik kuralları 28.02.200207.100.01
TS EN 12128 Biyoteknoloji- Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları- Mikrobiyoloji laboratuvarlarının korunma seviyeleri, risk alanları, yerleri ve fiziksel güvenlik kuralları 28.02.200207.080
TS ISO 4831/tst D1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği  07.100.30
TS EN ISO 11930 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Bir kozmetik ürünün antimikrobiyal korumasının değerlendirilmesi 29.04.201907.100.40
TS EN ISO 7218/A1/D2 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 07.11.201807.100.30
TS EN ISO 22117 Besin zincirinin mikrobiyolojisi – Laboratuvarlar arası mukayese ile yeterlilik testi için özel şartlar ve rehberlik 29.04.201907.100.30
TS EN ISO 16140-4 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Doğrulama yöntemi - Bölüm 4: Tek bir laboratuvarda yöntem doğrulama protokolü 09.11.202007.100.30
TS EN ISO 7218 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 28.01.201507.100.30
TS ISO 710-5 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 5: Minerallerin gösterimi 06.08.201507.040
TSE CEN ISO/TS 80004-4 Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 4: Nanoyapılandırılmış malzemeler 18.02.201507.030
TS EN ISO 18416 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Candida albicans aranması 21.12.201507.100.99
TS EN ISO 11133/A1 Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi 19.11.201807.100.20
TS ISO 8523 Mikrobiyoloji-Ön zenginleştirme ile enterobakterilerin aranması için genel kurallar 16.04.199707.100.30
TS ISO 13720 Et ve et ürünleri-Pseudomonas spp sayımı 18.03.199707.100.30
TS EN 12469 Biyoteknoloji - Mikrobiyolojik güvenlik kabinlerinin performans kriterleri 21.11.200007.100.01
TS EN 12469 Biyoteknoloji - Mikrobiyolojik güvenlik kabinlerinin performans kriterleri 21.11.200007.080
TS EN ISO 18153 Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen enzimlerin katalitik konsantrasyon değerlerinin metrolojik izlenebilirliği 28.01.200407.100.10
TS ISO 7698 Tahıl, baklagil ve ürünleri-Bakteri, küf ve mayaların sayımı 18.01.199607.100.30
12345678910...