Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 667 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS 6063 Mikrobiyoloji-Muhtemel escherichia coli sayımı için genel kurallar-En muhtemel sayı tekniği 25.10.198807.100.30
TS 4229 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller- Minerallerin gösterilmesi 03.04.199107.060
TS EN ISO 6887-4 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık ve balık ürünleri dışındaki diğer ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 28.01.200407.100.30
TS EN 14119 Tekstil deneyleri - Mantar etkisinin değerlendirilmesi 28.01.200407.100.99
TSE CEN ISO/TS 21362 Nanoteknolojiler - Asimetrik akış ve merkezkaç alan akışı fraksiyonasyonu kullanılarak nano nesnelerin analizi 12.04.202107.120
TS EN ISO 17468 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Standartlaştırılmış referans yöntemin oluşturulması veya revizyonuna dair teknik gereklilikler ve kılavuz 09.12.201607.100.30
TS EN 50536 Yıldırımdan korunma - Yıldırım riskli fırtına uyarı sistemleri 05.06.201207.060
TS EN ISO 18415 Kozmetikler- Mikrobiyoloji-Belirli ve belirli olmayan mikroorganizmaların aranması 31.01.201207.100.99
TSE CEN/TS 15790 Hayvan yemleri - Saccharomyces cerevisiae (maya) nin probiyotik suşlarının PCR tiplemesi 18.04.201607.100.30
TS 6582 Mikrobiyoloji-Staphylococcus aureus sayımı için genel kurallar - Koloni sayım tekniği 28.02.198907.100.30
TS ISO 4832 Gıda ve Hayvan Yemleri Mikrobiyolojisi - Koliformların Sayımı İçin Yatay Yöntem - Koloni Sayım Tekniği 31.03.201507.100.30
TSE CEN ISO/TS 80004-8 Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci 15.02.202107.120
TS EN ISO 6888-2 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Tavşan plazma fibrinojen agar besiyeri kullanan yöntem 30.09.202107.100.30
TS EN ISO 21572 Gıda maddeleri - Moleküler biyo-işaret analizi - Protein esaslı yöntemler 20.04.201507.100.30
TS EN ISO 10272-1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 1:Belirleme yöntemi 18.12.201707.100.30
TS EN 17694-1 Hidrometri - Su izleme ekipmanı için minimum performans gereklilikleri ve deney prosedürleri - Akışın belirlenmesi için tertibatlar - Bölüm 1: Açık kanal enstrümantasyonu 05.07.202307.060
TS EN ISO 10272-1 Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm ı:Belirleme yöntemi 20.07.200607.100.30
TS EN ISO 16654/A1 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi-Eschericha coli 0157'nin tespiti için yatay yöntem 18.12.201707.100.30
TS EN ISO 4833-2/AC Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı – Teknik Düzeltme 1 (ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014) 31.03.201507.100.30
TS ISO 7251 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Muhtemel escherichia coli'nin belirlenmesi ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 23.10.201507.100.30
TS EN ISO 16140-1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Doğrulama yöntemi- Bölüm 1: Terimler ve tarifler 09.12.201607.100.30
TS ISO 4831/tst D1 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği  07.100.30
TS EN ISO 11930 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Bir kozmetik ürünün antimikrobiyal korumasının değerlendirilmesi 29.04.201907.100.40
TS EN ISO 7218 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber 28.01.201507.100.30
TSE CEN/TS 15634-2 Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 2 : Kereviz (Apium graveolens) - Pişmiş sosislerde gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi 18.04.201607.100.30
TS EN ISO 11737-2 Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 2: Bir sterilizasyon sürecinin tarifi, geçerli kılınması ve sürdürülmesinde gerçekleştirilecek sterilite deneyleri 01.12.202107.100.10
TS EN ISO 4833-2/A1 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Yüzey kaplama tekniği ile 30 °C' ta koloni sayımı - Tadil 1: Kapsamın netleştirilmesi 02.03.202207.100.30
TS ISO 1392 Kristallenme noktası tayini - Genel yöntem 03.04.200707.030
TS EN ISO 16140-4 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Doğrulama yöntemi - Bölüm 4: Tek bir laboratuvarda yöntem doğrulama protokolü 09.11.202007.100.30
TS ISO 710-5 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 5: Minerallerin gösterimi 06.08.201507.040
TSE CEN/TS 17171 Gözlenen hidrometrik verilerin yönetimi - Rehber 19.11.201807.060
TS 6050 Su kalitesi-Daphnia magna straus;Un (cladocera, crustacea) hareketliliğinin inhibisyonunun tayini 25.10.198807.100.20
TS ISO 15522 Su kalitesi- Aktif çamur mikroorganizmalarının büyümesi üzerine su bileşenlerinin engelleyici etkisinin tayini 10.01.200207.100.20
TS EN ISO 15927-5/A1 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5 - Kış mevsimi tasarım için dış hava sıcaklıkları ve ilgili rüzgar verileri 12.04.201207.060
TS EN ISO 4833-1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay yöntem -Bölüm 1: Dökme plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı 12.01.201607.100.30
TS ISO 10718 Mantar tıkaçlar-Alkollü ortamda ekstakte edilelebilen ve üreyebilen küf, maya ve bakterilerin koloni oluşturan birimlerinin sayımı ile düşük jerm tıkaçların özellikleri 23.10.201507.100.30
TS EN ISO 6579 Mikrobiyoloji - Gıda ve hayvan yemleri - Salmonella türlerinin belirlenmesi için yatay yöntem 10.03.200507.100.30
TS ISO 4832 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların sayımı için yatay yöntem - Koloni sayım tekniği 29.04.201007.100.30
TSE CEN/TR 16588 Kar su eşdeğeri Manuel ölçüm 29.04.201407.060
TS EN ISO 9308-1/A1 Su kalitesi - Escherichia coli ve koliform bakterilerin sayımı - Bölüm 1: Düşük bakterili zemin floralı sular için membranla süzme yöntemi 20.03.201707.100.20
TS EN 13312-4 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular 29.11.200107.100.01
TS EN 13312-4 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular 29.11.200107.080
TS EN 13312-5 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 5: Vanalar 29.11.200107.100.01
TS EN 13312-5 Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 5: Vanalar 29.11.200107.080
TS EN ISO 16654 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi-Eschericha coli 0157'nin tespiti için yatay yöntem 24.03.200307.100.30
TSE ISO/TS 19127 Coğrafi bilgi-Jeodezik kodlar ve parametreler 09.03.201007.040
TS EN ISO 10272-2 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 2:Koloni sayım tekniği 18.12.201707.100.30
TS ISO 4831 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 29.04.201007.100.30
TS EN ISO 15216-2 Besin zincirinin mikrobiyolojisi-Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem-Bölüm 2:Kalitatif tespiti için yöntem 16.12.201907.100.30
TS EN ISO 19020 Besin zincirinin mikrobiyolojisi - Gıda maddelerinde stafilokok enterotoksinlerinin immünoenzimatik tayini için yatay yöntem (ISO 19020:2017) 18.12.201707.100.30
12345678910...