Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 688 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS EN ISO 6887-4 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 18.12.201707.100.30
TS EN ISO 10273 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Hastalık sebebi olan yersinia enterocolitica’nın belirlenmesi için yatay yöntem 18.12.201707.100.30
TS EN 17123 Su kalitesi - Geçiş ve kıyı sularının hidromorfolojik özelliklerinin değişim derecesinin belirlenmesi konusunda kılavuz 28.01.201907.060
TS EN ISO 20836 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - Termal dögüleyici cihazlarının termal performans deneyi 02.12.202107.100.30
TS EN ISO 15927-5/A1 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011) 07.11.201407.060
TS EN ISO 15216-1/A1 Gıda zinciri mikrobiyolojisii - Gerçek zaman RT-PCR kullanılan gıdalarda hepetitis A ve norovirusün tayini için yatay yöntem - Bölüm 1: Sayım için yöntem - Tadil 1 06.05.202107.100.30
TS ISO 4831 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 13.03.201507.100.30
TS EN ISO 10272-1/A1 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot - Bölüm 1: Belirleme yöntemi - Tadil 1: Isıya dayanıklı Campylobacter spp.'nin moleküler doğrulaması ve tanımlanması için yöntemlerin dahil edilmesi, Preston besiyerinde büyüme takviyesinin kullanımı ve kültür ortamının performans deneyindeki değişiklikler 24.04.202307.100.30
TS EN 1620 Biyoteknoloji- Büyük ölçekli proses ve üretim- Tehlike durumuna göre fabrika binaları 15.02.200107.080
TS EN 50536/A1 Yıldırımdan korunma - Yıldırım riskli fırtına uyarı sistemleri 26.09.201307.060
TSE CEN ISO/TS 80004-8 Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci 23.10.201507.030
TS EN ISO 17511 Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler 30.09.202107.100.10
TS EN ISO 15927-3 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 3: Düşey yüzeyler için saatlik rüzgar ve yağmur verilerinden rüzgarla itilen yağmur indeksinin hesaplanması 19.01.201007.060
TSE CEN ISO/TS 80004-3 Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 3: Karbon nano-nesneler 18.02.201507.030
TS EN ISO 17604 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma 24.03.201607.100.30
TS IEC 60050-103/Amd 2 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar - Tadil 2 30.09.202107.020
TS ISO 9308-2 Su kalitesi - Escherichia coli ve koliform bakterilerin sayımı - Bölüm 2: En muhtemel sayı yöntemi 12.06.201307.100.20
TS EN ISO 6887-2 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 2: Et ve et ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar 18.12.201707.100.30
TS 8907 ISO 6785 Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması 24.04.200307.100.30
TS ISO 10707:1996/T1 (Numara tadili, TS EN ISO 10707) Su kalitesi - Sulu ortamda organik bileşiklerin nihai havalı (aerobik) biyolojik parçalanabilirliklerinin değerlendirilmesi - Biyokimyasal oksijen ihtiyacı tayini - Kapalı şişe deneyi 17.03.200507.100.20
TS EN ISO 21871 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Az sayıda muhtemelen bacillus cereus olarak kabul edilen mikroorganizmaların tayini - En muhtemel sayı ve belirleme yöntemi 20.07.200607.100.30
TS EN 15518-1 Kış bakım ekipmanları-Yol havadurumu bilgi sistemleri-Bölüm 1:Küresek tarifler ve bileşenler 22.11.201107.060
TS EN ISO 16140-5 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Doğrulama yöntemi - Bölüm 5: Tescilli olmayan metotlar için faktöriyel laboratuarlar arası doğrulama protokol 09.11.202007.100.30
TSE CEN ISO/TR 6579-3 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Salmonella’nın tespiti, sayılması ve serotiplendirilmesi için yatay yöntem - Bölüm 3: Salmonella türlerinin serotiplendirilmesi için kılavuz 10.09.201507.100.30
TS ISO 20395 Biyoteknoloji - Nükleik asit hedef dizileri için kantifikasyon yöntemlerinin performansını değerlendirmek için gereksinimler - qPCR ve dPCR 12.04.202107.080
TS IEC 60050-103 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 103: Matematik - Fonksiyonlar 12.04.202107.020
TS EN ISO 6785 Süt ve süt ürünleri-Salmonella spp. aranması 23.10.201507.100.30
TS EN ISO 16140-2 Gıda zinciri mikrobiyolojisi- Doğrulama yöntemi- Bölüm 2: Alternatif (patentli) yöntemlerin eferans yöntemlere karşı doğrulaması için protokol 09.12.201607.100.30
TS EN ISO 11737-1/A1 Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti - Tadil 1 30.09.202107.100.10
TS 7703 ISO 4833 Mikrobiyoloji-Mikroorganizmaların sayımı için genel kurallar-30 c'de koloni sayım tekniği 03.04.199607.100.30
TS EN ISO 10272-1 Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm ı:Belirleme yöntemi 20.07.200607.100.30
TS EN ISO 11133/A2 Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi - Tadil 2 09.11.202007.100.20
TS EN ISO 11133/A2 Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi - Tadil 2 09.11.202007.100.30
TS EN ISO 11737-1 Sağlık bakım ürünlerin sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 1: Ürünler üzerindeki mikroorganizma popülasyonunun tespiti 19.03.201807.100.10
TSE CEN ISO/TS 21362 Nanoteknolojiler - Asimetrik akış ve merkezkaç alan akışı fraksiyonasyonu kullanılarak nano nesnelerin analizi 12.04.202107.120
TS EN ISO 6887-4 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık ve balık ürünleri dışındaki diğer ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 28.01.200407.100.30
TS EN 14119 Tekstil deneyleri - Mantar etkisinin değerlendirilmesi 28.01.200407.100.99
TSE CEN ISO/TS 20836 Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Termal cyclersin performans testleri 16.02.200607.100.30
TS ISO 21527-2 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Su aktivitesi 0,95'e eşit veya daha düşük olan ürünlerde koloni sayım tekniği 16.04.201407.100.30
TS EN ISO 17468 Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Standartlaştırılmış referans yöntemin oluşturulması veya revizyonuna dair teknik gereklilikler ve kılavuz 09.12.201607.100.30
TS EN 17694-1 Hidrometri - Su izleme ekipmanı için minimum performans gereklilikleri ve deney prosedürleri - Akışın belirlenmesi için tertibatlar - Bölüm 1: Açık kanal enstrümantasyonu 05.07.202307.060
TS 6582 Mikrobiyoloji-Staphylococcus aureus sayımı için genel kurallar - Koloni sayım tekniği 28.02.198907.100.30
TS EN ISO 6222 Su kalitesi- Kültürü yapılabilen mikroorganizmaların sayımı- Agar besiyerinde aşılama ile koloni sayımı 05.02.200207.100.20
TSE CEN/TS 15790 Hayvan yemleri - Saccharomyces cerevisiae (maya) nin probiyotik suşlarının PCR tiplemesi 18.04.201607.100.30
TS EN ISO 20743 Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini 30.09.202107.100.99
TS IEC 60050-102/Amd 1 Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 1 30.09.202107.020
TS EN ISO 21322 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Emdirilmiş veya kaplanmış mendil ve maskelerin deneye tabi tutulması 02.03.202207.100.40
TS ISO 35001/Amd 1 Laboratuvarlar ve diğer ilgili kuruluşlar için biyorisk yönetimi - Tadil 1: İklim eylemi değişiklikleri 04.03.202407.100.01
TSE CEN ISO/TS 17919 Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti 13.02.201407.100.30
TS EN ISO 17516 Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırlar (ISO 17516:2014) 10.09.201507.100.99
12345678910...