Standardlar
 | TS EN ISO 6887-2 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 2: Et ve et ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar
| 28.01.2004 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 15927-4 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 4 - Isıtma ve soğutma için yılıık enerji kullanımı değerlendirirken kullanılan saatlik veriler
| 16.02.2006 | 07.060 |
| TS EN ISO 7932 |
Mikrobiyoloji-Bacillus cereus sayımı için genel kurallar-Koloni sayım tekniği (30 c'da)
| 09.03.2006 | 07.100.30 |
| TS ISO 21527-1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Su aktivitesi 0,95'ten yüksek olan ürünlerde koloni sayım tekniği
| 27.12.2012 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 4833-2 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay
yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı
| 12.01.2016 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 6579-2 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Salmonella sayımı ve serotiplerinin belirlenmesi için yatay yöntem Bölüm 2- Minimize edilmiş en muhtemel sayı tekniği ile sayım
| 18.04.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 20976-1 |
Besin zinciri mikrobiyolojisi - Besin ve yem ürünlerinin zorlu testlerini yapmak için gerekenler ve kılavuzlar - Bölüm 1: Büyüme potansiyelini, gecikme süresini ve maksimum büyüme oranını incelemek için zorluk testleri
| 30.09.2019 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16140-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi- Metot validasyonu-Bölüm 3: Referans metotların ve doğrulanmış alternatif metotların tek bir laboratuvarda doğrulanması için protokol
| 15.02.2021 | 07.100.30 |
 | TS EN 12780 |
Su kalitesi - Membranla süzme ile pseudomonas aeruginosa tayini ve sayımı
| 13.04.2004 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 6887-1/A1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması Bölüm 1: Deney numunelerinin başlangıç süspansiyonunun ve ondalık seyreltilerinin hazırlanması için genel kurallar - Tadil 1: Nitel yöntem için daha büyük test porsiyonu boyutunun kullanımına ilişkin gereklilikler ve rehberlik
| 08.10.2024 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 13969 |
Süt ve süt ürünleri - Mikrobiyal inhibitor testlerin standarsize edilmiş kılavuzları
| 02.12.2004 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 15927-6 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 6 - Biriktirilmiş sıcaklık farklılıkları (derece-gün)
| 22.05.2008 | 07.060 |
 | TS EN ISO 22174 |
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar
| 16.02.2006 | 07.100.30 |
| TS ISO 21527-2 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Su aktivitesi 0,95'e eşit veya daha düşük olan ürünlerde koloni sayım tekniği
| 27.12.2012 | 07.100.30 |
| TS ISO 21527-1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Su aktivitesi 0,95'ten yüksek olan ürünlerde koloni sayım tekniği
| 16.04.2014 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16649-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
 | TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
| | 07.100.30 |
 | TS EN ISO 17511 |
Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen değerlerin metrolojik izlenebilirliği
| 28.01.2004 | 07.100.10 |
| TS EN 12347 |
Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri
| 16.04.1999 | 07.100.99 |
| TS EN 12347 |
Biyoteknoloji- Yüksek buhar püskürterek sterilizasyon yapan aletler ve buhar sterilizatörleri için performans kriteri
| 16.04.1999 | 07.080 |
 | TS EN ISO 20743 |
Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini
| 18.12.2013 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 21872-1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi-Potansiyel enteropatojenik Vibrio spp. tespiti için yatay yöntem- Bölüm 1: Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio cholerae'nin tespiti (ISO 21872-1: 2017)
| 15.01.2018 | 07.100.30 |
| TS IEC 60050-102/Amd 3 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS ISO 710-4 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 4: Metamorfik kayaçlar için gösterim
| 28.04.2017 | 07.040 |
| TS EN ISO 6887-3/A1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar - Tadil 1: Çiğ deniz karındanbacaklıları için numune hazırlama
| 15.02.2021 | 07.100.30 |
| TS EN 12225 |
Jeosentetikler - Toprağa gömme deneyi ile mikrobiyolojik dayanımın tayin edilmesi için yöntem
| 15.02.2021 | 07.100.99 |
 | TS EN ISO 18416 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Candida albicans aranması
| 22.11.2011 | 07.100.99 |
| TS ISO 9232/Amd 1 |
Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi
| 08.11.2023 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 4833-2/AC |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay
yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı – Teknik Düzeltme 1 (ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)
| 31.03.2015 | 07.100.30 |
| TS ISO 7251 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Muhtemel escherichia coli'nin belirlenmesi ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
 | TSE CEN/TS 15634-2 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 2 : Kereviz (Apium graveolens) - Pişmiş sosislerde gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
| 18.04.2016 | 07.100.30 |
 | TS ISO 9308-2 |
Su kalitesi - Koliform organizmalar, ısıya dayanıklı koliform ve escherichia coli varsayılan organizmaların tespit edilmesi ve sayımı - Bölüm 2: Çoklu tüp (en muhtemel sayı) metodu
| 14.04.1997 | 07.100.20 |
| TS EN 12128 |
Biyoteknoloji- Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları- Mikrobiyoloji laboratuvarlarının korunma seviyeleri, risk alanları, yerleri ve fiziksel güvenlik kuralları
| 28.02.2002 | 07.100.01 |
| TS EN 12128 |
Biyoteknoloji- Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları- Mikrobiyoloji laboratuvarlarının korunma seviyeleri, risk alanları, yerleri ve fiziksel güvenlik kuralları
| 28.02.2002 | 07.080 |
| TS ISO 4831/tst D1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| | 07.100.30 |
| TS EN ISO 11930 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Bir kozmetik ürünün antimikrobiyal korumasının değerlendirilmesi
| 29.04.2019 | 07.100.40 |
 | TS EN ISO 7218/A1/D2 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 07.11.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 22117 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi – Laboratuvarlar arası mukayese ile yeterlilik testi için özel şartlar ve rehberlik
| 29.04.2019 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16140-4 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Doğrulama yöntemi - Bölüm 4: Tek bir laboratuvarda yöntem doğrulama protokolü
| 09.11.2020 | 07.100.30 |
 | TS EN ISO 7218 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 28.01.2015 | 07.100.30 |
| TS ISO 710-5 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 5: Minerallerin gösterimi
| 06.08.2015 | 07.040 |
 | TSE CEN ISO/TS 80004-4 |
Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 4: Nanoyapılandırılmış malzemeler
| 18.02.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 18416 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Candida albicans aranması
| 21.12.2015 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 11133/A1 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 19.11.2018 | 07.100.20 |
 | TS ISO 8523 |
Mikrobiyoloji-Ön zenginleştirme ile enterobakterilerin aranması için genel kurallar
| 16.04.1997 | 07.100.30 |
 | TS ISO 13720 |
Et ve et ürünleri-Pseudomonas spp sayımı
| 18.03.1997 | 07.100.30 |
| TS EN 12469 |
Biyoteknoloji - Mikrobiyolojik güvenlik kabinlerinin performans kriterleri
| 21.11.2000 | 07.100.01 |
| TS EN 12469 |
Biyoteknoloji - Mikrobiyolojik güvenlik kabinlerinin performans kriterleri
| 21.11.2000 | 07.080 |
| TS EN ISO 18153 |
Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen enzimlerin katalitik konsantrasyon değerlerinin metrolojik izlenebilirliği
| 28.01.2004 | 07.100.10 |
 | TS ISO 7698 |
Tahıl, baklagil ve ürünleri-Bakteri, küf ve mayaların sayımı
| 18.01.1996 | 07.100.30 |