|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 6474
|
|
Kabul Tarihi :
|
7.02.1989
|
Konfirme Tarihi : |
22.06.2022 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Meyve, sebze ve mamulleri-Arsenik tayini-Gümüş dietilditiyokarbamat spektrofotometrik metot |
Başlık (İng) :
|
Fruit, Vegetables and Derived Products-Determination of Arsenic Content-Silver Diethyldithiocarbamate Spectrophotometric Method |
Kapsam :
|
Bu standard, meyve, sebze ve mamullerinde arseniğin gümüş dietilditiyokarbamatla spektrofotometrik tayin metodla tayinini kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard consists in decomposing a test portion, redusing arsenic (V) to arsenic (III) with tin (II) chloride and transforming the arsenic into arsine by action of nascent hydrogen, forming a red coloured complex by the action of the arsine on silver diethyldithiocarbamate and measuring at a wavelength of 520 nm. |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 6634:1982 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
ISO 6634 -EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
ISO 6634 |
ICS Kodu :
|
67.080.01 Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri (Genel) |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 5459 :1988; TS 4887 :1986; |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
11 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|