Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN 1186-13      
Tercüme Tarihi : 4.04.2016
Kabul Tarihi : 28.01.2004
Hazırlık Grubu : TK28: Ambalaj Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Gıda maddeleri ile temas eden madde ve malzemeler - Plastikler - Bölüm 13: Yüksek sıcaklıklarda toplam migrasyon için deney yöntemleri
Başlık (İng) : Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics - Part 13: Test methods for overall migration at high temperatures
Kapsam : Bu standard, 100 ?C’tan ve 175 ?C dâhil 175 ?C’a kadar olan sıcaklıklarda, seçilen sürelerde, deney numunelerinin yağlı gıda benzerine tam daldırılmasıyla, plastik madde ve malzemelerden yağlı gıda benzerlerine toplam migrasyonun tayini için deney yöntemlerini kapsar. Ayrıca, yerine geçen bir deney ortamının kullanıldığı bir işlemi açıklar. Bu yerine geçme işleminde, modifiye polifenilen oksit (MPPO) üzerinde adsorbe olan bileşenlerin kütlesi, zeytinyağına toplam migrasyonun değerlendirilmesi için bir ölçüt olarak alınmıştır.
Kapsam (İng) : This European Standard specifies test methods for the determination of the overall migration into fatty food simulants from plastics materials and articles, by total immersion of test specimens in a fatty food simulant at temperatures from 100 °C up to and including, 175 °C for selected times. Also described is a procedure with a substitute test medium. In this substitute procedure the mass of components adsorbed on modified polyphenylene oxide (MPPO) is taken as a measure for the assessment of the overall migration into olive oil.
Yararlanılan Kaynak : EN 1186-13:2002
Uluslararası Karşılıklar : EN 1186-13-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 1186-13
ICS Kodu : 67.250 Gıdalarla Temas Eden Malzeme ve Eşyalar
Atıf Yapılan STD : TS EN 1186-1 :2006;  TS EN 1186-2 :2006;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 20
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-