|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 7282
|
|
Kabul Tarihi :
|
26.03.2009
|
Hazırlık Grubu :
|
Hizmet Standardları İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Ekmek ve benzeri unlu mamulleri imal eden fırınlar - Genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Work places- Bread and common flour product- General rules |
Kapsam :
|
Bu standard, ekmek ve benzeri unlu mamulleri imal eden iş yerlerinin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlarının özellikleri ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes general rules for management, physical structure and personnel characteristics of bread and flour products work places |
Yerini Aldığı :
|
TS 7282 :2000; |
Yararlanılan Kaynak :
|
- 05.06.2004 tarih ve 25483 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkındaki 5179 sayılı Kanun”.- Türk Gıda Kodeksi. 24.02.2006 tarih ve 26090 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıda ve Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri İle Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmelik”.- Türk Gıda Kodeksi. 07.07.2006 tarih ve 26221 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanmış olan2002/58 tebliğ no’lu “gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği”.- Hijyen ve Sanitasyon, 2000, Gıda Mühendisliği Dergisi, Ankara- Gıda İşletmelerinde Çalışanların Önemi ve Çalışan Hijyeni,2001 M. Özdemir.(www.okyanusbilgiambari.com)- Principles of Food Preservation,1991,Markus Karel, Owen R. Fennema, Darly B.Lund. Marcel Dekker,INC.New York and Bassel.- 10.07.2008/2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik”.- 09.07.2004 tarih ve5215 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan ”Belediye Kanunu”.- 27.01.2005 tarih ve 1059 sayılı Sağlık Bakanlığı’nın portör muayenelerine esas laboratuvar tetkikleri 2005/9 genelgesi.- 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”.- 09.12.2007 tarih ve 26725 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik”.- İş yerlerinde yapılan araştırma ve incelemeler.- Ekmek ve Unlu Mamul ürünleri üretim ve satış hizmeti veren işyerlerinin idari ve teknik sorumluları ile yapılan görüşmelerin değerlendirilmesi. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
0-- |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler ; 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 266 :2005; TS 8357 :1999; TS 933 :2003; TS 4331 :1996; TS 5000 :1987; TS 7036 :2002; TS 7890 :2004; TS 12000 :1996; TS 13346 :2008; TS EN 1674 :2002; TS EN 45501 :1997; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
12 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|