|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 8554
|
|
Kabul Tarihi :
|
20.11.1990
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Kasaplık dana gövde etleri- Parçalama kuralları |
Başlık (İng) :
|
Butchery Calf Carcasses- Rules for Grading |
Kapsam :
|
Bu standard, dana gövde etinin parçalanması, hazırlanması ve ambalajlanması kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to the rules of calf carcass dissecting packaging and preparation. |
Yararlanılan Kaynak :
|
ARPACIK R. Tecirlioğlu S., Akçapınar H. 1978 Ankara. Sığır Karkaslarında Elde Edilen Etin Kaliteye Göre Sınıflandırılması. AÜ. Vet. Fak. Dergisi xxy No.1., ANONİM Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun., ANONİM Mezbaha Ürünleri Terim ve Tanımları TS 5628.,ANONİM TS 666-673/1973 Kasaplık Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Gövde Etleri.,ANONİM... |
ICS Kodu :
|
67.120.10 Et ve Et Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 668 :1986; TS 669 :1986; TS 8553 :1990; |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
6 |
Fiyatı :
|
90,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|