|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 746
|
|
Kabul Tarihi :
|
9.01.2017
|
Hazırlık Grubu :
|
TK18: İmalat Makineleri ve Takımları Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Et kıyma makinaları |
Başlık (İng) :
|
Meat mincers |
Kapsam :
|
Bu standard, etlerden kıyma yapan ve kıyma ağzı çapları 70 mm - 400 mm arasında olan, elle veya motor gücü ile çalıştırılan kıyma makinalarını kapsar.
Bu standard özel maksatlar için kullanılan et ezme makinaları (sosis, salam vb. için olanlar) ile kuşbaşı et parçalama makinalarını kapsamaz.
Bu standard kapsamına giren et kıyma makinalarından ev ve benzeri yerlerde kullanılanların haricindeki kıyma makinalarının uyması gereken güvenlik kuralları EN 12331’de verilmiştir. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers hand driven and power driven meat mincers with diameters from 70 mm to 400 mm. |
Yerini Aldığı :
|
TS 746 :1969; TS 746/T1 :2005; TS 746/T2 :2014; |
Yararlanılan Kaynak :
|
DIN 9802:2015 Föy 1 için
DIN 9801:2015 Föy 2 için
DIN 9803:2015 Föy3 için
DIN 9805:2015 Föy 4 için
DIN 9809:2015 Föy 5 için
DIN 9810:2015 Föy 6 için |
Uluslararası Karşılıklar :
|
DIN 9801-NEQ; DIN 9810-NEQ; DIN 9805-NEQ; DIN 9802-NEQ; DIN 9803-NEQ; DIN 9809-NEQ |
ICS Kodu :
|
67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları ; 97.040.60 Pişirme, Kesme ve Hamur Açma Ekipmanları |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 138 EN 10002-1 :2004; TS EN ISO 6508-1 :2016; TS 147 :1978; TS EN 10025-2 :2006; TS EN 10083-2 :2007; TS EN 1561 :2012; TS EN 12331 :2016; TS EN 1672-2 :2007; TS 1980-1 EN 22768-1 :1995; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
26 |
Fiyatı :
|
280,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|