|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 2290 ISO 959-1/T1
|
|
Kabul Tarihi :
|
2.04.2014
|
Hazırlık Grubu :
|
TK25: Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Karabiber (piper nigrum l. ) tane veya öğütülmüş, özellikler- Bölüm 1: Karabiber |
Başlık (İng) :
|
Pepper (Piper Nigrum L. ) Whole of ground- Specification Part 1: Black pepper |
Kapsam :
|
Bu standard tane veya öğütülmüş karabiber için istenilen aşağıdaki ticari şekillerde belirtilen ürünleri kapsar. - Üretici ülkelerde temizlemeden veya kısmen temizlenerek, hazırlanmadan veya sınıflandırma yapılmaksızın satılan karabibere işlenmemiş (İM) karabiber veya yarı işlenmiş (Yİ) karabiber denir. - Üretici ülkelerde temizlendikten sonra hazırlanıp ve/veya sınıflandırıldıktan sonra satıla |
Kapsam (İng) :
|
This part of ISO 959 specifies requirements for black pepper (Piper nigrum L.) (see ISO 676), whole or ground at the following commercial stages. - Pepper sold by the producing country without cleaning or after a partial cleaning, without preparation or grading called "non- processed (NP) or semi- processed (SP) pepper" in this part of ISO 959. - Pepper sold by the producing county after cleani |
Tadil Edilen :
|
TS 2290 ISO 959-1 :2000; |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 959-1:1998 |
ICS Kodu :
|
67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
1 |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|