|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 13511
|
|
Kabul Tarihi :
|
5.06.2012
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Et ve et mamulleri - Laboratuvar analiz yöntemleri - Histolojik muayene |
Başlık (İng) :
|
Meat and meat products-Laboratory analysis methods- Histological examination |
Kapsam :
|
Bu standard et ve et mamullerinin laboraratuvar analiz yöntemlerinden histolojik muayeneyi kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies laboratory analyses methods which is histological examination of meat and meat products |
Yararlanılan Kaynak :
|
- TS 1069: Mart 1997 “Et ve Et Mamulleri (Kırmızı Etler)-Laboratuvar Analiz Metotları- Genel”
- Gartner, L.P., Hiatt, J.L., (2001). Color Textbook of Histology,W.B. Saunders Company, NY,USA.
- Torun A., (2005). Histolojik Et Ürünleri Muayene Atlası, Palme yayıncılık, Ankara
- Öznurlu Y., Çelik İ. , Sur E., Telatar T., (2007). Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Histoloji – Embriyoloji A.B.D. Et ve Et ürünleri histolojisi ders notları Konya.
- Twinning project between Turkey and Germany: Final Report, Annex 3.5, Laboratory Method Collection (2005).
- Ayaz Y., Oruç E., Ulusoy Y., Kaplan Y.Z., Aksoy M., Öztürk A., Dudaklı O., (2007). Kıymada mikroskobik muayene ile yabancı doku tespiti üzerine deneysel çalışma. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi 18, 17-20.
- Akay, M.T., (2007). Genel Histoloji Atlası, Palme Yayıncılık, Ankara. |
ICS Kodu :
|
67.120.10 Et ve Et Ürünleri |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
8 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|