|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 6914
|
|
Kabul Tarihi :
|
19.07.2012
|
İptal Tarihi :
|
13.03.2013 |
Hazırlık Grubu :
|
Hizmet Standardları İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Gıda maddeleri imal eden, hazırlayan, depolayan ve satan yerler için genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Work places - General rules for facilities manufacturing, processing, packaging, storing and selling food product |
Kapsam :
|
Bu standard, gıda maddeleri imal eden, hazırlayan, depolayan ve satan yerlerin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes rules for physical characteristics, technical equipment, personel and certification of facilities manufacturing, processing, packaging storing and selling food product. |
Yerini Aldığı :
|
TS 6914 :2010; |
Yerine Geçen :
|
TS 6914 :2013; |
Yararlanılan Kaynak :
|
? 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu.
? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda Hijyeni Yönetmeliği.”
? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik.”
? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği”
? 17.02.2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”.
? 27 Ocak 2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik.”
? 29.12. 2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği”.
? 29.12. 2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği”.
? 06.02.2009 tarihli ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği.”
? Sağlık Bakanlığının 2005/9 sayılı “Portör Muayenelerine Esas Laboratuvar Tetkikleri” konulu genelgesi.
? Yerinde yapılan araştırma ve incelemeler. |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 7036 :2011; TS 9048 :2011; TS 13346 :2008; TS EN ISO 22000 :2006; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
10 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|