|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS OIC/SMIIC 1
|
|
Kabul Tarihi :
|
13.12.2011
|
İptal Tarihi :
|
30.09.2019 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Helal gıda genel kılavuzu |
Başlık (İng) :
|
General Guıdelınes On Halal Food |
Kapsam :
|
Bu standard, gıda zincirinin alım, hazırlama, işleme, sınıflandırma, elde etme, ambalajlama, etiketleme, işaretleme, kontrol etme, yükleme-boşaltma, nakliye, dağıtım, depolama ve servis etme gibi İslami kurallara göre helal gıda ve mamullerinin her aşamasında uyulması gereken genel kuralları kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard defines the basic requirements that shall be followed at any stage of food chain including, receiving, preparation, processing, sorting, determination, packaging, labelling, marking, controlling, handling, transportation, distribution, storage and service of halal food and its products based on Islamic rules. |
Yerine Geçen :
|
TS OIC/SMIIC 1 :2019; TS OIC/SMIIC 1 :2019; |
Yararlanılan Kaynak :
|
OIC/SMIIC 1:2011 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
MS 1500-NEQ; SMIIC 1-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
SMIIC 1 |
ICS Kodu :
|
67.020 Gıda Sanayi Prosesleri |
Atıf Yapılan STD :
|
: (CODEX STAN 1,
CAC/RCP 1,
CAC/RCP 58);; TS EN ISO 22000 :2006; TS EN ISO 22005 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
12 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|