Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS OIC/SMIIC 1      
Kabul Tarihi : 13.12.2011
İptal Tarihi : 30.09.2019
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Helal gıda genel kılavuzu
Başlık (İng) : General Guıdelınes On Halal Food
Kapsam : Bu standard, gıda zincirinin alım, hazırlama, işleme, sınıflandırma, elde etme, ambalajlama, etiketleme, işaretleme, kontrol etme, yükleme-boşaltma, nakliye, dağıtım, depolama ve servis etme gibi İslami kurallara göre helal gıda ve mamullerinin her aşamasında uyulması gereken genel kuralları kapsar.
Kapsam (İng) : This standard defines the basic requirements that shall be followed at any stage of food chain including, receiving, preparation, processing, sorting, determination, packaging, labelling, marking, controlling, handling, transportation, distribution, storage and service of halal food and its products based on Islamic rules.
Yerine Geçen : TS OIC/SMIIC 1 :2019;  TS OIC/SMIIC 1 :2019;  
Yararlanılan Kaynak : OIC/SMIIC 1:2011
Uluslararası Karşılıklar : MS 1500-NEQ; SMIIC 1-EQV
Tercüme Edildiği STD : SMIIC 1
ICS Kodu : 67.020 Gıda Sanayi Prosesleri
Atıf Yapılan STD : : (CODEX STAN 1, CAC/RCP 1, CAC/RCP 58);;  TS EN ISO 22000 :2006;  TS EN ISO 22005 :2008;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 12
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-