|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 5925
|
|
Kabul Tarihi :
|
22.08.1988
|
İptal Tarihi :
|
13.02.2014 |
Konfirme Tarihi : |
22.05.2008 |
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Kanatlı hayvanlar-Tavuk kesim ve karkas hazırlama kuralları |
Başlık (İng) :
|
Poultry-Rules for Slaughtering and Carcass Preparing |
Kapsam :
|
Bu standard, kasaplık tavukların, mezbahaya getirilmesi, kesime hazırlanması, kesilmesi, yolunması, gerekli işlemlerin yapılarak karkasın hazırlanması, ambalajlanması ile mezbahalar, kullanılacak alet, edevat ve personelle ilgili kuralları kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to the rules concerning transportation, killing, feathering, dressing, packaging of carcasses of poultry and also applies to poultry slaughter hauses, every kind of equipments used in slaughter hauses and workers and all of the persons. |
Yerine Geçen :
|
TS 5925 :2014; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Criteres Suplementaries de Qualite Pour Les Poulets Et Les Oeufs. Com.Des Commite Europeenes No. 60.1978, Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun, Microbiology and Shelf-Line of Chiled Poultry Carcasses. Com. of the European Communities No.61.1978, Robinson L. Modrn Poultry Nusbandry. London 1961, TS....(Tavuk Gövde Eti), Teneur ... |
ICS Kodu :
|
67.120.20 Tavukçuluk ve Yumurtalar |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 266 :1997; |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
11 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|