Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 5925      
Kabul Tarihi : 22.08.1988
İptal Tarihi : 13.02.2014
Konfirme Tarihi : 22.05.2008
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Kanatlı hayvanlar-Tavuk kesim ve karkas hazırlama kuralları
Başlık (İng) : Poultry-Rules for Slaughtering and Carcass Preparing
Kapsam : Bu standard, kasaplık tavukların, mezbahaya getirilmesi, kesime hazırlanması, kesilmesi, yolunması, gerekli işlemlerin yapılarak karkasın hazırlanması, ambalajlanması ile mezbahalar, kullanılacak alet, edevat ve personelle ilgili kuralları kapsar.
Kapsam (İng) : This standard applies to the rules concerning transportation, killing, feathering, dressing, packaging of carcasses of poultry and also applies to poultry slaughter hauses, every kind of equipments used in slaughter hauses and workers and all of the persons.
Yerine Geçen : TS 5925 :2014;  
Yararlanılan Kaynak : Criteres Suplementaries de Qualite Pour Les Poulets Et Les Oeufs. Com.Des Commite Europeenes No. 60.1978, Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun, Microbiology and Shelf-Line of Chiled Poultry Carcasses. Com. of the European Communities No.61.1978, Robinson L. Modrn Poultry Nusbandry. London 1961, TS....(Tavuk Gövde Eti), Teneur ...
ICS Kodu : 67.120.20 Tavukçuluk ve Yumurtalar
Atıf Yapılan STD : TS 266 :1997;  
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 11
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-