|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 8552
|
|
Kabul Tarihi :
|
20.11.1990
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Kasaplık kuzu gövde etleri- Parçalama kuralları |
Başlık (İng) :
|
Butchery Lamb Carcasses- Rules for Grading |
Kapsam :
|
Bu standard, kuzu gövde etlerinin parçalanması, hazırlanması ve ambalajlanması kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to the rules of lamb carcass dissecting, packaging and preparation. |
Yararlanılan Kaynak :
|
ARPACIK R. Tecirlioğlu S., Akçapınar H. 1978 Ankara. Sığır Kaskarlarında Elde Edilen Etin Kaliteye Göre Sınıflandırılması. AÜ.Vet.Fak.Dergisi xxy No.1., ANONİM, EBK Et Parçalama Dairesi Parçalama ve İşletme Yönetmeliği., ANONİM Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun., ANONİM Mezbaha Ürünleri Terim ve Tanımları TS 5628., ANONİM TS .... |
ICS Kodu :
|
67.120.10 Et ve Et Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 667 :1986; TS 8551 :1990; TS 8553 :1990; |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
9 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|