|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS ISO 16050/T1 (Numara Tadili: TS EN ISO 16050)
|
|
Kabul Tarihi :
|
21.02.2013
|
Hazırlık Grubu :
|
TK25: Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda maddeleri - Hububat, sert kabuklu yemiş ve bunlardan üretilmiş ürünler içindeki aflatoksin b1 ve toplam aflatoksin (b1, b2, g1 ve g2) muhtevasının tayini - Yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi |
Başlık (İng) :
|
Foodstuffs – Determination of aflatoxin B1, and the total content of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 in cereals, nuts and derived products – High-performance liquid chromatographic method |
Kapsam :
|
Bu standard hububat, sert kabuklu yemiş ve bunlardan üretilmiş ürünlerdeki aflatoksinlerin tayini için
immunoafinite kolonu temizleme ve art-kolon türevlendirme özelliği olan ters fazlı, yüksek performanslı bir
sıvı kromatografi yöntemini kapsar. Aflatoksin B1 ve toplam aflatoksin (B1, B2, G1 ve G2) ölçme sınırı 8
µg/kg’dır. |
Kapsam (İng) :
|
This International Standard specifies a reverse-phase high-performance liquid chromatographic method, with
immunoaffinity column clean-up and post-column derivatization, for the determination of aflatoxins in cereals,
nuts and derived products. The limit of quantification for aflatoxin B1, and for the sum of aflatoxins B1, B2, G1
and G2, is 8 µg/kg. |
Tadil Edilen :
|
TS EN ISO 16050 (Eski no: TS ISO 16050) :2010; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 16050:2011 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 16050-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 16050 |
ICS Kodu :
|
67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri ; 67.080.10 Meyveler ve Ürünleri |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr, en, fr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
0 |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) |
- |
|