Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 8985      
Kabul Tarihi : 12.06.2013
İptal Tarihi : 21.05.2018
Hazırlık Grubu : TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : İş yerleri - Yemek fabrikaları ve toplu yemek mutfakları - Genel kurallar
Başlık (İng) : Work places - Catering - General rules
Kapsam : Bu standard, yemek fabrikaları ve toplu yemek mutfaklarının yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar.
Kapsam (İng) : This standard includes general rules of structural qualifications; developing and presenting software; consulting, supporting, training services and personnel qualifications of catering- kitchen and food services
Yerini Aldığı : TS 8985 :2012;  
Yerine Geçen : TS 8985 :2018;  
Yararlanılan Kaynak : ? 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu. ? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği.” ? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Etiketleme Yönetmeliği.” ? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Hijyeni Yönetmeliği.” ? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik.” ? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği.” ? 17.02.2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik.” ? 27 Ocak 2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik.” ? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği” ? 31.07.2000 tarihli ve 24126 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Baharat Tebliği.” ? Sağlık Bakanlığının 2005/9 sayılı “Portör Muayenelerine Esas Laboratuvar Tetkikleri” konulu genelgesi. ? TS EN ISO 22000 ‘’Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar.’’Türk Standardı. ? İş yerlerinde yapılan araştırma ve incelemeler.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler ; 67.040 Gıda Ürünleri (Genel)
Atıf Yapılan STD : TS 341 :2011;  TS 666 :2007;  TS 667 :2008;  TS 668 :2007;  TS 669 :2008;  TS 893 :1970;  TS 933 :2003;  TS 979 :2002;  TS 980 :2002;  TS 1070 :2012;  TS 1071 :2002;  TS 1194 :2008;  TS 1222 :2008;  TS 1466 :2008;  TS 2409 :2008;  TS 3627 :2003;  TS 4018 :2002;  TS 4214 :1990;  TS 4641 :1985;  TS 5282 :2003;  TS 7282 :2009;  TS 7896 :1990;  TS 9777 :1992;  TS 10580 :2010;  TS 10581 :2007;  TS 11566 :2003;  TS 13346 :2008;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 17
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-