|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 8985
|
|
Kabul Tarihi :
|
12.06.2013
|
İptal Tarihi :
|
21.05.2018 |
Hazırlık Grubu :
|
TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Yemek fabrikaları ve toplu yemek mutfakları - Genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Work places - Catering - General rules |
Kapsam :
|
Bu standard, yemek fabrikaları ve toplu yemek mutfaklarının yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes general rules of structural qualifications; developing and presenting software; consulting, supporting, training services and personnel qualifications of catering- kitchen and food services |
Yerini Aldığı :
|
TS 8985 :2012; |
Yerine Geçen :
|
TS 8985 :2018; |
Yararlanılan Kaynak :
|
? 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu.
? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği.”
? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Etiketleme Yönetmeliği.”
? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Hijyeni Yönetmeliği.”
? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik.”
? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği.”
? 17.02.2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik.”
? 27 Ocak 2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik.”
? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği”
? 31.07.2000 tarihli ve 24126 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Baharat Tebliği.”
? Sağlık Bakanlığının 2005/9 sayılı “Portör Muayenelerine Esas Laboratuvar Tetkikleri” konulu genelgesi.
? TS EN ISO 22000 ‘’Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar.’’Türk Standardı.
? İş yerlerinde yapılan araştırma ve incelemeler. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler ; 67.040 Gıda Ürünleri (Genel) |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 341 :2011; TS 666 :2007; TS 667 :2008; TS 668 :2007; TS 669 :2008; TS 893 :1970; TS 933 :2003; TS 979 :2002; TS 980 :2002; TS 1070 :2012; TS 1071 :2002; TS 1194 :2008; TS 1222 :2008; TS 1466 :2008; TS 2409 :2008; TS 3627 :2003; TS 4018 :2002; TS 4214 :1990; TS 4641 :1985; TS 5282 :2003; TS 7282 :2009; TS 7896 :1990; TS 9777 :1992; TS 10580 :2010; TS 10581 :2007; TS 11566 :2003; TS 13346 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
17 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|