Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 8553      
Kabul Tarihi : 20.11.1990
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Kasaplık sığır gövde etleri- Parçalama kuralları
Başlık (İng) : Butchery Beef Carcasses- Rules for Grading
Kapsam : Bu standard, sığır gövde etlerinin parçalanması, hazırlanması ve ambalajlanması, ile ilgili kuralları kapsar.
Kapsam (İng) : This standard applies to the rules of beef carcass dissecting packaging and preparation.
Yararlanılan Kaynak : ARPACIK R., Tecirlioğlu S., Akçapınar H. 1978 Ankara, Sığır Karkaslarında Elde Edilen Etin Kaliteye Göre Sınıflandırılması. AÜ.Vet.Fak.Dergisi XXV No.1.,ANONİM, EBK Et Parçalama Dairesi Parçalama ve İşletme Yönetmeliği., ANONİM Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun., ANONİM Mezbaha Ürünleri Terim ve Tanımları TS 5628., ANONİM TS...
ICS Kodu : 67.120.10 Et ve Et Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 668 :1986;  TS 5273 :1987;  
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 15
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-