|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 8553
|
|
Kabul Tarihi :
|
20.11.1990
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Kasaplık sığır gövde etleri- Parçalama kuralları |
Başlık (İng) :
|
Butchery Beef Carcasses- Rules for Grading |
Kapsam :
|
Bu standard, sığır gövde etlerinin parçalanması, hazırlanması ve ambalajlanması, ile ilgili kuralları kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to the rules of beef carcass dissecting packaging and preparation. |
Yararlanılan Kaynak :
|
ARPACIK R., Tecirlioğlu S., Akçapınar H. 1978 Ankara, Sığır Karkaslarında Elde Edilen Etin Kaliteye Göre Sınıflandırılması. AÜ.Vet.Fak.Dergisi XXV No.1.,ANONİM, EBK Et Parçalama Dairesi Parçalama ve İşletme Yönetmeliği., ANONİM Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun., ANONİM Mezbaha Ürünleri Terim ve Tanımları TS 5628., ANONİM TS... |
ICS Kodu :
|
67.120.10 Et ve Et Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 668 :1986; TS 5273 :1987; |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
15 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|