Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 2291      
Kabul Tarihi : 13.10.2005
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Tarçın - Kabuk ve öğütülmüş
Başlık (İng) : Cinnamon – Bark and powder
Kapsam : Bu standard, baharat olarak kullanılan kabuk ve öğütülmüş tarçınları kapsar
Kapsam (İng) : This standard includes whole and powder cinnamon which using for spice.
Yerini Aldığı : TS 2291 :1976 (-);;  
Tadil Eden : TS 2291/T1 :2015;  
Yararlanılan Kaynak : -ASIMGİL, A., Şifalı Bitkiler, İstanbul 2001.- ISO 6538, Cassia, Chinese type, Indonesian type and Vietnamese type - Specification, 1997.- ISO 6539, Cassia, Sri Lankan type, Seychelles type and Madagascan type - Specification, 1997.- KÜTEVİN, Z., TÜRKEŞ, T., Sebzecilik, İstanbul, 1994.- ROSENGARTEN, F., Jr., The Book of Spices, New York, 1973.- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, 2000-- YALÇIN, A., Baharat ve Popüler Otlar Ansiklopedisi, İstanbul, 2000
ICS Kodu : 67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1128 ISO 763 :2000;  TS 1227 ISO 3310-1 :1996;  TS 2104 :1975;  TS EN ISO 948 (Eski no: TS 2109) :1990;  TS 2130 :1987;  TS 2131 ISO 928 :2001;  TS 2134 :1987;  TS 2756-1 :1995;  TS 3479 ISO 2591-1 :2002;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 8471 :1990;  TS 8882 :1991;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 14
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-