|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 2291
|
|
Kabul Tarihi :
|
13.10.2005
|
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Tarçın - Kabuk ve öğütülmüş |
Başlık (İng) :
|
Cinnamon – Bark and powder |
Kapsam :
|
Bu standard, baharat olarak kullanılan kabuk ve öğütülmüş tarçınları kapsar |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes whole and powder cinnamon which using for spice. |
Yerini Aldığı :
|
TS 2291 :1976 (-);; |
Tadil Eden :
|
TS 2291/T1 :2015; |
Yararlanılan Kaynak :
|
-ASIMGİL, A., Şifalı Bitkiler, İstanbul 2001.- ISO 6538, Cassia, Chinese type, Indonesian type and Vietnamese type - Specification, 1997.- ISO 6539, Cassia, Sri Lankan type, Seychelles type and Madagascan type - Specification, 1997.- KÜTEVİN, Z., TÜRKEŞ, T., Sebzecilik, İstanbul, 1994.- ROSENGARTEN, F., Jr., The Book of Spices, New York, 1973.- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, 2000-- YALÇIN, A., Baharat ve Popüler Otlar Ansiklopedisi, İstanbul, 2000 |
ICS Kodu :
|
67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 1128 ISO 763 :2000; TS 1227 ISO 3310-1 :1996; TS 2104 :1975; TS EN ISO 948 (Eski no: TS 2109) :1990; TS 2130 :1987; TS 2131 ISO 928 :2001; TS 2134 :1987; TS 2756-1 :1995; TS 3479 ISO 2591-1 :2002; TS EN ISO 3696 :1996; TS 8471 :1990; TS 8882 :1991; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
14 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|