Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 10836      
Kabul Tarihi : 13.07.2010
İptal Tarihi : 13.03.2013
Hazırlık Grubu : Hizmet Standardları İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : İş yerleri - Et ürünleri imal yerleri - Genel kurallar
Başlık (İng) : Work places - Meat products manufacturing places - General rules
Kapsam : Bu standard, et ürünleri imal yerlerinin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlarının özellikleri ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar.
Kapsam (İng) : This standard includes the general for classification, structural characteristics, management and technical equipment of meat products manufacturing places
Yerini Aldığı : TS 10836 :2002;  
Yerine Geçen : TS 10836 :2013;  
Yararlanılan Kaynak : 16.11.1997 tarih ve 23172 sayılı Resmi Gazete’de Yayınlanan “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği” , 05.06.2004 tarih ve 25483 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkındaki 5179 sayılı Kanun”, 05.01.2005 tarih ve 25691 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretim Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik, 08.01.2005 tarih ve 25694 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik, 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik”, 10.09.2005 tarih ve 25932 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıda ve Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri İle Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, 26.09.2008 tarih ve 27009 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik”, 06.02.2009 tarih ve 27133 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Et Ürünleri Tebliği”, Baharat Bilimi Teknolojisi Atilla Akgül, İş yerlerinde yapılan araştırma ve incelemeler.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler ; 67.120.10 Et ve Et Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 666 :2007;  TS 667 :2008;  TS 668 :2007;  TS 669 :2008;  TS 2409 :2008;  TS 4018 :2002;  TS 4331 :1996;  TS 5890 :1997;  TS 8551 :1990;  TS 8552 :1990;  TS 8553 :1990;  TS 8554 :1990;  TS 9048 :1995;  TS 13346 :2008;  TS EN 45501 :1997;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 10
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-