|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 8586
|
|
Tercüme Tarihi :
|
25.04.2016
|
Kabul Tarihi :
|
29.04.2014
|
İptal Tarihi :
|
5.07.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Duyusal analiz – Seçilmiş değerlendiricilerin ve uzman duyusal değerlendiricilerin seçimi, eğitimi ve izlenmesi için genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Sensory analysis - General guidelines for the selection, training and monitoring of selected assessors and expert sensory assessors |
Kapsam :
|
Bu Uluslararası Standard, seçilmiş değerlendiricilerin ve uzman duyusal değerlendiricilerin seçim kriterlerini ve bu kişilerin eğitimi ve izlenmesi için işlemleri kapsar. Bu doküman, ISO 6658’de verilen bilgileri tamamlar. |
Kapsam (İng) :
|
This International Standard specifies criteria for the selection and procedures for the training and monitoring
of selected assessors and expert sensory assessors. It supplements the information given in ISO 6658. |
Yerini Aldığı :
|
TS ISO 8586-1 :1997; TS EN ISO 8586-2 :2009; |
Yerine Geçen :
|
TS EN ISO 8586 :2023; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 8586:2014 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 8586-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 8586 |
ICS Kodu :
|
67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri
*Duyusal Analizler, bkz. 67.240; 03.100.30 İnsan Kaynakları Yönetimi |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN ISO 5492 :2014; TS EN ISO 8589 :2010; TS 5525 :1988; |
Cen/Cenelec :
|
CEN/ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
36 |
Fiyatı :
|
403,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) |
- |
|