|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN 14082
|
|
Kabul Tarihi :
|
17.04.2007
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Kuru yakma işleminden sonra kurşun, kadmiyum, çinko, bakır, demir ve kromun atomik absorpsiyon spektrometri (aas) ile tayini |
Başlık (İng) :
|
Foodstuffs – Determination of trace elements – Determination of lead, cadmium, zinc, copper, iron and chromium by atomic absorption spectrometry (AAS) after dry ashing |
Kapsam :
|
Bu standard, gıdalarda bulunan kurşun, kadmiyum, çinko, bakır, demir ve kromun 450 C’da kuru yakma işleminden sonra atomik absorpsiyon spektrometri (AAS) ile tayini için bir yöntemi kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies a method for the determination of lead, cadmium, zinc, copper, iron and chromium in foodstuffs by atomic absorption spectrometry (AAS) after dry ashing at 450C. |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN 14082:2003 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
DIN EN 14082 (2003-06)-EQV; EN 14082-EQV; BS EN 14082 -EQV; NF V03-083 ,NF EN 14082-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN 14082 |
ICS Kodu :
|
67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri
*Duyusal Analizler, bkz. 67.240 |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN 13804 :2004; |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr, en, fr, de |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
17 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|