Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 1329      
Kabul Tarihi : 31.03.2005
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Süt tozu
Başlık (İng) : Milk powder
Kapsam : Bu standard süt tozunu kapsar.
Kapsam (İng) : This standard covers milk powder.
Yerini Aldığı : TS 1329 :1995 (-);;  
Tadil Eden : TS 1329/T1 :2007;  
Yararlanılan Kaynak : [1] ADMI (American Dry Milk Institue) 1971. Standards for Grades of Dry Milks Including Methods of Analysis, p:53, Chicago, Illiois. [2] Caric, M. 1994. Concentrated and dried dairy products. VCH Publishers, Inc., 249p., NewYork. [3] Codex Standard 1999. Codex Standard For Milk Powders and Cream Powder. No:207. [4] Metin, M. ve Öztürk, F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir. [5] Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 29.12.2001- sayı: 24625/Tebliğ no: 2001-43. [6] Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Sütlerden ve Süttozundan Numune Alma Metodu Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 20.03.2002- sayı: 24701/Tebliğ no: 2002-15. [7] Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz Metodları Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 20.03.2002- sayı: 24701/Tebliğ no: 2002-01 [8] Yetişmeyen, A., Gürsoy, A., Çimer, A. 1998. Koyulaştırılmış ve Kurutulmuş Süt Ürünleri Teknolojisi. Uygulama Klavuzu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. No: 1497:247., Ankara. [9] Yetişmeyen, A. Tarihsiz. Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Teknolojisi Ders Notları. Yayımlanmamış. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü., Ankara. [10] Yetişmeyen, A., Deveci, O. 2000. Some Quality Characteristics of Spray Dried Skim Milk Powders Milchwissenschaft. 55(4); 210 – 212.
ICS Kodu : 67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1018 :2002;  TS EN 10202 :2003;  TS 2104 :1975;  TS 2530 EN ISO 707 :1999;  TS 3069 EN ISO 1736 :2002;  TS 4679 :1986;  TS 4680 :1986;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS ISO 6611 :1996;  TS 6930 :1989;  TS 6931 :1989;  TS 7101 :1989;  TS 7703 EN ISO 4833 :2004;  TS 8907 ISO 6785 :2003;  TS ISO 10560 :1998;  TS 11044 :2002;  TS 11045 :2002;  TS 11046 :2002;  TS ISO 11866-2 :2002;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 16
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-