|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 1329
|
|
Kabul Tarihi :
|
31.03.2005
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Süt tozu |
Başlık (İng) :
|
Milk powder |
Kapsam :
|
Bu standard süt tozunu kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers milk powder. |
Yerini Aldığı :
|
TS 1329 :1995 (-);; |
Tadil Eden :
|
TS 1329/T1 :2007; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] ADMI (American Dry Milk Institue) 1971. Standards for Grades of Dry Milks Including Methods of Analysis, p:53, Chicago, Illiois.
[2] Caric, M. 1994. Concentrated and dried dairy products. VCH Publishers, Inc., 249p., NewYork.
[3] Codex Standard 1999. Codex Standard For Milk Powders and Cream Powder. No:207.
[4] Metin, M. ve Öztürk, F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir.
[5] Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 29.12.2001- sayı: 24625/Tebliğ no: 2001-43.
[6] Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Sütlerden ve Süttozundan Numune Alma Metodu Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 20.03.2002- sayı: 24701/Tebliğ no: 2002-15.
[7] Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz Metodları Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 20.03.2002- sayı: 24701/Tebliğ no: 2002-01
[8] Yetişmeyen, A., Gürsoy, A., Çimer, A. 1998. Koyulaştırılmış ve Kurutulmuş Süt Ürünleri Teknolojisi. Uygulama Klavuzu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. No: 1497:247., Ankara.
[9] Yetişmeyen, A. Tarihsiz. Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Teknolojisi Ders Notları. Yayımlanmamış. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü., Ankara.
[10] Yetişmeyen, A., Deveci, O. 2000. Some Quality Characteristics of Spray Dried Skim Milk Powders Milchwissenschaft. 55(4); 210 – 212.
|
ICS Kodu :
|
67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 1018 :2002; TS EN 10202 :2003; TS 2104 :1975; TS 2530 EN ISO 707 :1999; TS 3069 EN ISO 1736 :2002; TS 4679 :1986; TS 4680 :1986; TS EN ISO 3696 :1996; TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001; TS ISO 6611 :1996; TS 6930 :1989; TS 6931 :1989; TS 7101 :1989; TS 7703 EN ISO 4833 :2004; TS 8907 ISO 6785 :2003; TS ISO 10560 :1998; TS 11044 :2002; TS 11045 :2002; TS 11046 :2002; TS ISO 11866-2 :2002; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
16 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|