|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 5526
|
|
Tercüme Tarihi :
|
28.08.2014
|
Kabul Tarihi :
|
12.06.2013
|
Hazırlık Grubu :
|
TK25: Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Tahıllar, baklagiller ve diğer taneli gıdalar- İsimlendirme |
Başlık (İng) :
|
Cereals, pulses and other food grains - Nomenclature |
Kapsam :
|
Bu Standard,
a) Tahıllar (Madde 3),
b) Baklagiller (Madde 4),
c) Diğer daneli gıdaların (Madde 5)
ana türlerinin botanik isimlerini listeler.
Not - Bu standardda üç resmi ISO dilinin ikisinde (İngilizce ve Fransızca) kullanılan terimlere ilave olarak, Almanca ve Çince karşılıkları da verilmiştir. Bu terimler, Almanya (DIN) ve Çin (SAC) üye kuruluşlarının sorumluluğunda yayınlanmış ve sadece bilgi amaçlı verilmiştir. Sadece resmi dillerde verilen terimler ISO terimleri olarak dikkate alınmalıdır.
Bu Standard, Uluslararası Tohum Test Birliğinin (ISTA) tespit ettiği bitki isimlerini de listeler. |
Kapsam (İng) :
|
This International Standard lists the botanical names of the main species of:
a) cereals (Clause 3);
b) pulses (Clause 4);
c) other food grains (Clause 5).
NO
TE In addition to terms used in English and French, two of the three official ISO languages, this document gives the equivalent terms in Chinese and German; these are published under the responsibility of the member bodies for China (SAC) and Germany (DIN), and are given for information only. Only the terms given in the official languages can be considered as ISO terms.
It also lists the stabilized plant names of the International Seed Testing Association (ISTA). |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 5526:2013 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 5526-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 5526 |
ICS Kodu :
|
01.040.67 Gıda Teknolojisi (Terimler); 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
55 |
Fiyatı :
|
310,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|