|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 4500
|
|
Kabul Tarihi :
|
24.06.2010
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Buğday unu |
Başlık (İng) :
|
Wheat Flour |
Kapsam :
|
Bu standard, Triticum aestivum, Triticum compactum ve Triticum durum buğdaylarından ayrı ayrı ve karıştırılarak üretilen buğday ununu kapsar, zenginleştirilmiş buğday ununu kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies by indivicually wheat floor which is prepared or mixing of triticum aestivum, triticum compactum and tritium drum wheat. |
Yerini Aldığı :
|
TS 4500 :2002; TS 4500/T1 :2002; TS 4500/T2 :2004; |
Tadil Eden :
|
TS 4500/T1 :2011; TS 4500/T2 :2013; TS 4500/T3 :2014; TS 4500/T4 :2023; |
Yararlanılan Kaynak :
|
1- AACC (1983) Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists. 8th ed. St. Paul, MN, USA
2- Elgün A. ve Ertugay Z. (1990) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52.
3- Hoseney, C. (1990) Principles of Cereal Science and Technology, AACC publications, St. Paul., Minn. USA.
4- Pomeranz, Y. (1988) Wheat Chemistry and Technology. AACC publications, St. Paul., Minn. USA
5- Türk Gıda Kodeksi – Buğday Unu Tebliği (1999/01)
6- Türk Gıda Kodeksi – Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler Tebliği (2002/55)
7- Türk Gıda Kodeksi - Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (2009/6) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 1620 :2002; TS 2104 :1975; TS 2284 :2009; TS 2383 :2010; TS 4966 :1986; TS 6580 :1989; TS 1511 ISO 2171 :2000; TS ISO 11050 :2003; TS EN ISO 3696 :1996; TS EN ISO 712 :2010; TS EN ISO 21415-4 :2008; TS ISO 4831 :2010; TS EN ISO 24333 :2010; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
11 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|