Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 4500      
Kabul Tarihi : 24.06.2010
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Buğday unu
Başlık (İng) : Wheat Flour
Kapsam : Bu standard, Triticum aestivum, Triticum compactum ve Triticum durum buğdaylarından ayrı ayrı ve karıştırılarak üretilen buğday ununu kapsar, zenginleştirilmiş buğday ununu kapsamaz.
Kapsam (İng) : This standard specifies by indivicually wheat floor which is prepared or mixing of triticum aestivum, triticum compactum and tritium drum wheat.
Yerini Aldığı : TS 4500 :2002;  TS 4500/T1 :2002;  TS 4500/T2 :2004;  
Tadil Eden : TS 4500/T1 :2011;  TS 4500/T2 :2013;  TS 4500/T3 :2014;  TS 4500/T4 :2023;  
Yararlanılan Kaynak : 1- AACC (1983) Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists. 8th ed. St. Paul, MN, USA 2- Elgün A. ve Ertugay Z. (1990) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52. 3- Hoseney, C. (1990) Principles of Cereal Science and Technology, AACC publications, St. Paul., Minn. USA. 4- Pomeranz, Y. (1988) Wheat Chemistry and Technology. AACC publications, St. Paul., Minn. USA 5- Türk Gıda Kodeksi – Buğday Unu Tebliği (1999/01) 6- Türk Gıda Kodeksi – Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler Tebliği (2002/55) 7- Türk Gıda Kodeksi - Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (2009/6)
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1620 :2002;  TS 2104 :1975;  TS 2284 :2009;  TS 2383 :2010;  TS 4966 :1986;  TS 6580 :1989;  TS 1511 ISO 2171 :2000;  TS ISO 11050 :2003;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 712 :2010;  TS EN ISO 21415-4 :2008;  TS ISO 4831 :2010;  TS EN ISO 24333 :2010;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 11
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-