|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 668
|
|
Kabul Tarihi :
|
21.06.2007
|
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Sığır - Gövde etleri (karkas) |
Başlık (İng) :
|
Butchery beef-Carcasses |
Kapsam :
|
Bu standard, taze, soğutulmuş ve dondurulmuş olarak piyasaya arz edilen kasaplık sığır gövde etlerini (bütün, yarım, çeyrek) kapsar. Kasaplık dana ve diğer kasaplık hayvan gövde etlerini kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard, applies to slaughtered beef carcosses marketed as fresh, chilled and frozen forms. It does not apply to slaughtered steer carcasses and other carcasses of slaughtered animals. |
Yerini Aldığı :
|
TS 668 :1986; |
Tadil Eden :
|
TS 668/T1 :2010; TS 668/T2 :2013; TS 668/tst T3 :; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Taze et, Hazırlanmış et ve Hazırlanmış et karışımları Tebliği-Et Muayenesi ve Teknolojisi,Prof.Dr.M.TAYAR,Uludağ Ünv.Veteriner Fakültesi-Kesimhane Ürünleri İşleme Teknolojisi-Et bilimi ve Teknolojisi,Prof Dr.M.KAYA,Atatürk Ünv.Ziraat Fakültesi |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
Tercüme Edildiği STD :
|
- |
ICS Kodu :
|
67.120.10 Et ve Et Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 383 :2003; TS 2756-1 :1995; TS 3739 :1982; TS 5273 :1987; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
19 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|