|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 660
|
|
Tercüme Tarihi :
|
13.03.2015
|
Kabul Tarihi :
|
19.01.2010
|
İptal Tarihi :
|
9.11.2020 |
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar - Asit sayısı ve asitlik tayini |
Başlık (İng) :
|
Animal and vegetable fats and oils - Determination of acid value and acidity |
Kapsam :
|
Bu standard, dokümanın bundan sonraki bölümlerinde yağlar şeklinde ifade edilecek olan bitkisel ve hayvansal katı ve sıvı yağlarda asitlik tayini için üç metodu (ikisi titrimetrik, biri potansiyometrik) açıklamaktadır. Asitlik tercihen asit değeri ya da, alternatif olarak, geleneksel hesaplanan asitlik olarak ifade edilmektedir. Bu standard rafine ve ham bitkisel ve hayvansal katı ve sıvı yağlara, sabun yığını yağ asitlerine veya teknik yağ asitlerine uygulanabilir. Söz konusu metotlar mumsu maddelere uygulanamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies three methods (two titrimetric and one potentiometric) for the
determination of the acidity in animal and vegetable fats and oils, hereinafter referred to as fats. The acidity is
expressed preferably as acid value, or alternatively as acidity calculated conventionally. |
Yerini Aldığı :
|
TS 1605 EN ISO 660 (Eski no: TS 1605 ISO 660) :1997; TS 1605 ISO 660:1997/T1 (Numara tadili, TS 1605 EN ISO 660) :2005; TS EN ISO 660/A1 :2006; |
Yerine Geçen :
|
TS EN ISO 660 :2020; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 660:2009 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 660-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 660 |
ICS Kodu :
|
67.200.10 Hayvansal ve Bitkisel Yağlar |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN ISO 3696 :1996; TS EN ISO 661 :2006; |
Cen/Cenelec :
|
CEN/ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
20 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|