Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN 1673      
Kabul Tarihi : 27.11.2002
İptal Tarihi : 9.11.2010
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Gıda işleme makinaları - Döner raflı fırınlar - Güvenlik ve hijyen kurallar
Başlık (İng) : Food processing machinery - Rotary rack ovens- Safety and hygiene requirements
Kapsam : Bu standard, bir veya daha fazla döner raf içeren döner raflı fırınların tasarımı ve imalatı için gerekli güvenlik ve hijyen özelliklerini kapsar. Bu fırınlar, gıda sanayinde ve satış yerlerinde (ekmekçiler, pastaneler v.b), un,su ve diğer katkı maddelerini içeren gıda maddelerinin kesikli fırınlanmasında kullanılır. Bu standard, yalnızca uçucu alevlenebilir bileşenleri içeren gıda ürünleri dışında kalan gıda ürünleri için kullanılan fırınlar için geçerlidir. Aşağıdaki makinalar kapsam dışında tutulmuştur: - İmalatçı tarafından geliştirilmekte olan deneme makinaları, - Evlerde kullanılan cihazlar. Bu standard, EN 292-1: 1991 Madde 3.12' de ve imalatçının talimat el kitabında açıklanan şekilde, bu makinaların kurulması, temizlenmesi ve bakımı için gerekli teknik, güvenlik özelliklerini kapsar.
Kapsam (İng) : This standard specifies safety and hygenie requrements for the design and manufacture fo rotary rack ovens with one or more rotary racks. These ovens are used in the food industry and shops (bakeries, pastry-marking, etc.) for the batch baking of foodstuffs containing flour, water and other addivites. This standard applies to ovens used only for food products rxcept for those containing volatile flammable igredients. The following machines are excluded: - Experimental and testing machines under development by the manufacturer, - Domestic appliances. This standard covers the technical safety requirements for the installation, cleaning and maintenance of these machines as defined in 3.12 of EN 292-1: 1991 and in the manufacturers instruction handbook.
Yerine Geçen : TS EN 1673+A1 :2012;  TS EN 1673+A1 :2010;  
Tadil Eden : TS EN 1673+A1 :2012;  
Yararlanılan Kaynak : EN 1673:2000
Uluslararası Karşılıklar : DIN EN 1673-EQV; BS EN 1673-EQV; NF U65-055-EQV; NF EN 1673 AFNOR--; EN 1673-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 1673
ICS Kodu : 67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları ; 97.040.20 Fırın, Tezgah, Ocak ve Benzeri Cihazlar *Mikrodalga fırınları ve davlumbaz dahil
Atıf Yapılan STD : TS EN 292-1 :1996;  TS EN 292-2 :1996;  TS EN 294 :1995;  TS EN 563 :1997;  TS EN 614-1 :2002;  TS EN 953 :1998;  TS EN 954-1 :1999;  TS EN 1050 :1997;  TS EN 1088 :1996;  TS EN 1672-2 :2001;  TS 10316 EN 60204-1 :1995;  TS 3033 EN 60529 :1997;  TS 8535 EN 60651 :2002;  TS EN ISO 3743-1 :2001;  TS EN ISO 3744 :1997;  TS EN ISO 4871 :2002;  TS EN ISO 11201 :2001;  TS EN ISO 11688-1 :2001;  TS EN ISO 12001 :2002;  TS 971 :1988;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr, en, fr, de
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 35
Fiyatı : 440,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-