Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 5925      
Kabul Tarihi : 13.02.2014
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK25: Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Kanatlı hayvanlar - Tavuk kesim ve karkas hazırlama kuralları
Başlık (İng) : Poultry-Rules for slaughtering and carcass preparing
Kapsam : Bu standard, kasaplık kanatlı hayvanlardan tavuğun kesimhaneye getirilmesi, kesime hazırlanması, kesilmesi, yolunması, karkasın hazırlanması, ambalajlanması ile kesimhane, kullanılacak ekipman ve çalışanlarla ilgili kuralları kapsar.
Kapsam (İng) : This standard applies to the rules concerning transportation, killing, feathering, dressing, packaging of carcasses of poultry and also applies to poultry slaughter hauses, every kind of equipments used in slaughter hauses and workers and all of the persons.
Yerini Aldığı : TS 5925 :1988;  
Yararlanılan Kaynak : 27.12.2012 tarih ve 28155 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hayvansal Gıdalar Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği. - 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği. - 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik. - 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik. - 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik. - 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmek. - Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği (2012/74). - 29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı Resmi Gazetede (3. Mükerrer) yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği. - 12.09.2012 tarih ve 37 no’lu EBK Kesim Yönetmeliği. - 852/2004 ve 853/2004 sayılı AB direktifleri. - 05.12.2012 tarihli ve 28488 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği, Tebliğ No: 2012/74. - ARSLAN, A., Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Elazığ, 2002. - DAVİES, A., BOARD, R., Microbiology of Meat and Poultry, 1998. - Güzel l. 1994 Kantalı Etleri Pazarlaması İle İlgili Uluslararası Standardlar. - Poultry Science 1992, Animal Agriculture Series.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.120.20 Tavukçuluk ve Yumurtalar
Atıf Yapılan STD : TS 266 :2005;  TS 1258 :1983;  TS 4331 :2013;  TS 6160 :1988;  TS 8057 :1990;  TS 8358 :2013;  TS 9048 :2011;  TS 10424 :2005;  TS 10836 :2013;  TS 11076 :2005;  TS EN 12056-1 :2005;  TS EN 12056-2 :2005;  TS EN 12056-3 :2000;  TS EN 12056-4 :2000;  TS 12524 :1999;  TS 13227 :2010;  TS 13346 :2008;  TS EN 45501 :1997;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 15
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-