Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 11112      
Kabul Tarihi : 28.09.1993
İptal Tarihi : 30.04.2015
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Hıyar turşusu
Başlık (İng) : Cucumber Pickle
Kapsam : Bu standard, Hıyar turşusunu kapsar. Şekerli hıyar turşusu ile hıyar ihtiva eden karışık turşuları kapsamaz.
Kapsam (İng) : This standard applies to cucumber pickle. it does not apply to cucumber pickle with sugar and mixed pickle with cucumber.
Yerini Aldığı : TS 11112 :1993 (TS 1881);;  
Yerine Geçen : TS 11112 :1993 (TS 1881);;  TS 11112 :2015;  
Tadil Eden : TS 11112/T1 :1995;  
Yararlanılan Kaynak : -Bidan P.L. et al., 1953. Etüde sur la preparation et la conservation deş cornichons en saumure, Annal. Technicol III. -Costilov, R.N., 1957. Sorbic Acid as a Selective Agent for Cucumber Fermentation. III. Evaluation of Salt Stock Sorbic Treated Cucumber Fermantations. Food Technology II -Günay, A., 1970. Marmara Bölgesi Önemli Hıyar Çeşitlernin Sitolojik Biyolojik ve Morfolojik Hususiyetleri Üzerinde Araştırmalar. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 395 -Jones, I.D. ant Etchells, J.L. 1943 Pysical and Chemical Changes in Cucumber Fermantation. Food Industrie. -Ogabi, F. ve Pamir, M.H. 1973 Türk Turşuları Üzerinde Araştırmalar. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yıllığı:23 -Pederson, C.S. et al.1961 Fermantation of the Yogoslavian Pickled Cabbage -ŞAHİN, I. 1982. Asit Fermantasyonları. A.Ü.Ziraat Fakültesi Teksir No. 78 -TÜRKER. İ.1975 Asit Fermentasyonları A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları:557
ICS Kodu : 67.080.20 Sebzeler ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1125 :1972;  TS 1131 :1981;  TS 1234 :1972;  TS 1253 :1978;  TS 1814 :1975;  TS 1816 :1975;  TS 1880 :1988;  TS 2104 :1975;  TS 2358 :1976;  TS 2664 :1990;  TS 3606 :1981;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 13
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-