Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 795      
Kabul Tarihi : 19.11.2018
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Pırasa
Başlık (İng) : Leeks
Kapsam : Bu standart, tüketiciye taze olarak arz olunan pırasayı kapsar. İşlenmiş pırasayı kapsamaz.
Kapsam (İng) : This standard specifies the fresh leek. Processed leek is not specified.
Yerini Aldığı : TS 795 :2006;  TS 795/T1 :2010;  TS 795/T2 :2013;  
Yararlanılan Kaynak : [1] KÜTEVİN, Z., TÜRKEŞ, T., Sebzecilik, İstanbul, 1994. [2] UN/ECE Standard FFV – 21, 2012. [3] Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayınları, Sebze Yetiştiriciliği, Ankara, 2000. [4] Brewster, J. L., 1994. Onions and Other Vegatable Allicems, CAB International, Wallingford Oxon Oxlo 8 DE, UK. [5] Vural, H.; Eşiyok, D.; Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme), Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.080.20 Sebzeler ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS ISO 874 :2007;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte-Tebliğ, İhracatta (Regulatory for export)
Sayfa Sayısı : 12
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-
Resmi Gazete Bilgileri
SayıGeçerlilik Tar.Yürürlüğe Giriş Tar.Resmi Gazete Tar.İlgili BakanlıkAçıklama
RG 32416 (4.Mükerrer) 01.01.202431.12.2023Ticaret BakanlığıStandard tekrar yeni tebliğ ile yayımlandı.