|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 13424
|
|
Kabul Tarihi :
|
13.04.2010
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Lezzet artırıcılar |
Başlık (İng) :
|
Flavor adjuvants |
Kapsam :
|
Bu tasarı, her çeşit et ve et ürünleri, salatalar ve yemeklere katılan lezzet artırıcıları kapsar. Bulyon tipi lezzet artırıcıları ile akıcı veya yarı akıcı haldeki sosları kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This design specifies all sorts of flavor adjuvants which mixed meat and meat products, types of salad and foods. It does not specify bouillon, fluid and semi fluid sauces. |
Yerini Aldığı :
|
TS 12449 :1998; TS 12449/T1 :2004; |
Tadil Eden :
|
TS 13424/tst T1 :; |
Yararlanılan Kaynak :
|
1- Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Resmi Gazete tarih: 06.02.2009, sayı: 27133, Tebliğ No: 2009-6Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (2009-02).
2- Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Resmi Gazete tarih: 16.11.1997, sayı: 23172. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 1252 EN ISO 1666 :2001; TS 5000 :2010; TS 7725 ISO 4831 :1996; TS EN ISO 6579 :2005; TS EN ISO 7932 :2009; TS EN ISO 7937 :2004; TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001; TS 7726 ISO 5552 :2001; TS 6580 :1989; TS EN ISO 948 (Eski no: TS 2109) :1990; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
9 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|