Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 4099      
Kabul Tarihi : 23.10.2015
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK25: Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Kurutulmuş baş lahana
Başlık (İng) : Dried round-headed cabbages
Kapsam : Bu standard, kurutulmuş beyaz başlahanaları kapsar. Brassica oleracea var. capitata sn.rubra botanik alt çeşidine giren kırmızı başlahanalarla Barassica oleracea var. sabauda L. botanik çeşidine giren kıvırcık başlahanaların kurutulmuşlarını kapsamaz.
Kapsam (İng) : This standard applies to dried round-headed cabbages. It does not apply to the varieties (cultivars) grown from Brassica oleracea var. capitata sn. rubra in sub-group of red dried round-headed cabbage to the varieties (cultivars) grown from Brassica oleracea var. sabauda L.
Yerini Aldığı : TS 4099 :1984;  
Yararlanılan Kaynak : KÜTEVİN, Z., TÜRKEŞ, T., Sebzecilik, İstanbul, 1994. - Brewster, J. L., 1994. Onions and Other Vegatable Alliums, CAB International, Wallingford Oxon Oxlo 8 DE, UK. - Kuru ve Kurutulmuş Sebze ve Meyve Endüstrisi Semineri, Hami Kuyrukçu, 1999, Ankara - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayınları, Sebze Yetiştiriciliği, Ankara, 2000. - Vural, H.; Eşiyok, D.; Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme), Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. - UN/ECE Standard FFV – 21, 2002. - Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Prof. Dr. Bekir Cemeroğlu, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, 2005, Ankara
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.080.20 Sebzeler ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 546 :1967;  TS 1075 :2007;  TS 2104 :1975;  TS ISO 2859-10 :2012;  TS 3687 ISO 7703 :1998;  TS 3882 :1983;  TS EN 14123 :2009;  TS 6063 ISO 7251 :1996;  TS EN ISO 6579 :2005;  TS EN ISO 11290-1 :1997;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 13
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-