|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 4099
|
|
Kabul Tarihi :
|
23.10.2015
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK25: Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Kurutulmuş baş lahana |
Başlık (İng) :
|
Dried round-headed cabbages |
Kapsam :
|
Bu standard, kurutulmuş beyaz başlahanaları kapsar. Brassica oleracea var. capitata sn.rubra botanik alt çeşidine giren kırmızı başlahanalarla Barassica oleracea var. sabauda L. botanik çeşidine giren kıvırcık başlahanaların kurutulmuşlarını kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to dried round-headed cabbages. It does not apply to the varieties (cultivars) grown from Brassica oleracea var. capitata sn. rubra in sub-group of red dried round-headed cabbage to the varieties (cultivars) grown from Brassica oleracea var. sabauda L. |
Yerini Aldığı :
|
TS 4099 :1984; |
Yararlanılan Kaynak :
|
KÜTEVİN, Z., TÜRKEŞ, T., Sebzecilik, İstanbul, 1994.
- Brewster, J. L., 1994. Onions and Other Vegatable Alliums, CAB International, Wallingford Oxon Oxlo 8 DE, UK.
- Kuru ve Kurutulmuş Sebze ve Meyve Endüstrisi Semineri, Hami Kuyrukçu, 1999, Ankara
- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayınları, Sebze Yetiştiriciliği, Ankara, 2000.
- Vural, H.; Eşiyok, D.; Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme), Ege Üniversitesi Basımevi,
Bornova, İzmir.
- UN/ECE Standard FFV – 21, 2002.
- Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Prof. Dr. Bekir Cemeroğlu, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, 2005, Ankara |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.080.20 Sebzeler ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 546 :1967; TS 1075 :2007; TS 2104 :1975; TS ISO 2859-10 :2012; TS 3687 ISO 7703 :1998; TS 3882 :1983; TS EN 14123 :2009; TS 6063 ISO 7251 :1996; TS EN ISO 6579 :2005; TS EN ISO 11290-1 :1997; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
13 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|