|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 12268
|
|
Kabul Tarihi :
|
14.04.1997
|
Hazırlık Grubu :
|
Çevre İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Çevre sağlığı-Gıda üretilen, depolanan ve satılan yerlerde alınması gereken koruyucu tedbirler |
Başlık (İng) :
|
Environmental health-Preventive measures for facilities of food producing, storing and selling |
Kapsam :
|
Bu standard, gıda hazırlayan, depolayan ve satan yerlerde işin özelliğine göre hammaddenin depolandığı ve kullanıma hazır hale getirildiği, gıdanın üretildiği, ürünün ön soğutma yapıldığı, ambalajlandığı, depolandığı, satışa sunulduğu yerlerde alınması gereken çevre sağlığı tedbirlerini kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes the preventive measures for facilities of food producing, storing and selling. |
Yararlanılan Kaynak :
|
1-Taşçı, NC., Beyhan, Y. Toplu Beslenme Sistemlerinde Hijyen. Kök Yayıncılık, Ankara 1994.*2- Güler. Ç., Çobanoğlu, Z. Çevre Sağlığı Kaynak Kitaplar* 3- Güler, Ç., Çobanoğlu, Z. Çevre Sağlığı Kaynak Kitaplar Serisi No: 6 Sağlık Bakınlığı, Ankara 1996.* 4-Güler Ç., Çobanoğlu, Z. Çevre Sağlığı Kaynak kitaplar Serisi No: 11 Sağlık Bakanlığı, Ankara 1996* 5- Güler, Ç. Çobanoğlu, Z. Çevre Sağlığı Mevzuatı, Sağlık Bakanlığı, Ankara, 1996* 6- Gıda Maddelerinin ve Umumi Sağlığı İlgilendiren Eyşa ve Lev |
ICS Kodu :
|
13.100 İş Güvenliği,Endüstriyel Hijyen |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 12268 :1997 (TS 3784*TS 6464*TS 7914*TS 11300*TS 84*TS 967*TS 4061*TS 6914*TS 8357*TS 11692*TS 422*TS 2061*TS 4156*TS 7036*TS 8358*TS 12011*TS 605*TS 2225*TS 6075*TS 7244*TS 8943*TS 12012*TS 616*TS 2747*TS 6133*TS 7281*TS 9433*TS 12014*TS 7);; |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
19 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|