|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 5273
|
|
Kabul Tarihi :
|
6.09.1987
|
İptal Tarihi :
|
18.06.2014 |
Konfirme Tarihi : |
16.05.2008 |
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Kasaplık hayvanlar-Kesim ve karkas hazırlama kuralları |
Başlık (İng) :
|
Butchery Animals-Rules for Slaughtering and Carcass Preparation |
Kapsam :
|
Bu standard, mezbahada kesilen sığır, manda, koyun ve keçi türü kasaplık hayvanların,mezbahaya alınması,dinlendiril mesi,canlı tartımı,kesime hazırlanması,kesimi,yüzümü ve karkas haline getirilmesi,kesim öncesi ve kesim sonu sağlık muayenelerinin yapılması,tartılması,yıkanması,damgalanması, gövde sıcaklığının giderilmesi ile ilgili kuralları kapsar.. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to the rules for slaugthering animal such as cattle, water buffalo sheep, goat for acceptance to slaughter haoses, weighing, killing, dressing, inspectins before and after killing, weighing, cleaning, marking and decreasing carsass temperature. |
Yerine Geçen :
|
TS 5273 :2014; |
Yararlanılan Kaynak :
|
ANONİM Hayvanların Sağlık Zabıtası Hakkında Kanun, Anonim Mezhaba Ürünleri Terim ve Tanımlar, Anonim TS 666-673/1973 Kasaplık Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Gövde Etleri, Anonim TS 4079.1984 Etler Terimlerr ve Tanımlar, Anonim TS 4079/1979 Kasaplık Koyun, ANONİM Yediğimiz Et Kaliteleri, Kategorisi, Dereceleri Standardı Odalar Birliği 1976 Ankara. |
ICS Kodu :
|
65.020.30 Hayvan Yetiştirme ve Islahı
*Veterinerlik ile ilgili ilaçlar, bkz. 11.220; 67.120.10 Et ve Et Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 666 :1986; TS 667 :1986; TS 668 :1986; TS 669 :1986; TS 670 :1986; TS 671 :1986; |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
17 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|