Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 2290 ISO 959-1      
Kabul Tarihi : 13.04.2000
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Karabiber (piper nigrum l. ) tane veya öğütülmüş, özellikler- Bölüm 1: Karabiber
Başlık (İng) : Pepper (Piper Nigrum L. ) Whole of ground- Specification Part 1: Black pepper
Kapsam : Bu standard tane veya öğütülmüş karabiber için istenilen aşağıdaki ticari şekillerde belirtilen ürünleri kapsar. - Üretici ülkelerde temizlemeden veya kısmen temizlenerek, hazırlanmadan veya sınıflandırma yapılmaksızın satılan karabibere işlenmemiş (İM) karabiber veya yarı işlenmiş (Yİ) karabiber denir. - Üretici ülkelerde temizlendikten sonra hazırlanıp ve/veya sınıflandırıldıktan sonra satıla
Kapsam (İng) : This part of ISO 959 specifies requirements for black pepper (Piper nigrum L.) (see ISO 676), whole or ground at the following commercial stages. - Pepper sold by the producing country without cleaning or after a partial cleaning, without preparation or grading called "non- processed (NP) or semi- processed (SP) pepper" in this part of ISO 959. - Pepper sold by the producing county after cleani
Yerini Aldığı : TS 2290 :1985;  
Tadil Eden : TS 2290 ISO 959-1/T1 :2014;  
Yararlanılan Kaynak : ISO 959-1:1998
Uluslararası Karşılıklar : ISO 959-1:1998 EQV--; NF ISO 959-1:1998 EQV--; DIN 10200-1:1967 NEQ--; ISO 959-1:1998 EQV--
Tercüme Edildiği STD : ISO 959-1:1998 EQV
ICS Kodu : 67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri
Atıf Yapılan STD : TS 2290 ISO 959-1 :2000 (ISO 676:1995, ISO 927:1982 (TS 2130), ISO 928:1987 (TS 2131), ISO 930:1997 (TS 2133), ISO 939:1980 (TS 2134), ISO 948:1980 (TS 2109), ISO 1108:1992 (TS 2137), ISO 1208:1982, ISO 5498:1981, ISO 5564:1982, ISO 6571:1984);;  
Cen/Cenelec : ISO
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 12
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-