|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 2290 ISO 959-1
|
|
Kabul Tarihi :
|
13.04.2000
|
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Karabiber (piper nigrum l. ) tane veya öğütülmüş, özellikler- Bölüm 1: Karabiber |
Başlık (İng) :
|
Pepper (Piper Nigrum L. ) Whole of ground- Specification Part 1: Black pepper |
Kapsam :
|
Bu standard tane veya öğütülmüş karabiber için istenilen aşağıdaki ticari şekillerde belirtilen ürünleri kapsar.
- Üretici ülkelerde temizlemeden veya kısmen temizlenerek, hazırlanmadan veya sınıflandırma yapılmaksızın satılan karabibere işlenmemiş (İM) karabiber veya yarı işlenmiş (Yİ) karabiber denir.
- Üretici ülkelerde temizlendikten sonra hazırlanıp ve/veya sınıflandırıldıktan sonra satıla |
Kapsam (İng) :
|
This part of ISO 959 specifies requirements for black pepper (Piper nigrum L.) (see ISO 676), whole or ground at the following commercial stages.
- Pepper sold by the producing country without cleaning or after a partial cleaning, without preparation or grading called "non- processed (NP) or semi- processed (SP) pepper" in this part of ISO 959.
- Pepper sold by the producing county after cleani |
Yerini Aldığı :
|
TS 2290 :1985; |
Tadil Eden :
|
TS 2290 ISO 959-1/T1 :2014; |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 959-1:1998 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
ISO 959-1:1998 EQV--; NF ISO 959-1:1998 EQV--; DIN 10200-1:1967 NEQ--; ISO 959-1:1998 EQV-- |
Tercüme Edildiği STD :
|
ISO 959-1:1998 EQV |
ICS Kodu :
|
67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 2290 ISO 959-1 :2000 (ISO 676:1995, ISO 927:1982 (TS 2130), ISO 928:1987 (TS 2131), ISO 930:1997 (TS 2133), ISO 939:1980 (TS 2134), ISO 948:1980 (TS 2109), ISO 1108:1992 (TS 2137), ISO 1208:1982, ISO 5498:1981, ISO 5564:1982, ISO 6571:1984);; |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
12 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|