Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN 13805      
Kabul Tarihi : 23.03.2004
İptal Tarihi : 24.12.2014
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Basınç altında parçalama
Başlık (İng) : Foodstuffs – Determination of trace elements – Pressure digestion
Kapsam : Bu standard, eser elementlerin tayininde kullanılmak üzere, gıdaların basınç altında parçalanması için bir yöntemi kapsar.Bu yöntem, ölçme standardları ile birlikte kullanılabilen ve bu yönteme atıf yapan atomik soğurma (alev, fırın, hidrür, soğuk buhar) teknikleri, ICP-MS, ICP-OES ve voltametri ile lâboratuvarlar arası denemeye tâbi tutulmuştur.
Kapsam (İng) : This standard specifies a method for the digestion of foodstuffs under pressure intended for use in the determination of trace elements.This method has been collaboratively tested in combination with atomic absorbtion (flame,furnace,hydride,cold-vapour) techniques,ICP-MS,ICP-OES and voltametry can be used in combination with the measurement standards,which make reference to this one.
Yerine Geçen : TS EN 13805 :2014;  
Yararlanılan Kaynak : EN 13805:2002
Uluslararası Karşılıklar : EN 13805-EQV; NF V03-081, NF EN 13805 -EQV; DIN EN 13805 -EQV; BS EN 13805:2002 -EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 13805
ICS Kodu : 67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri *Duyusal Analizler, bkz. 67.240
Atıf Yapılan STD : TS EN 13804 :2002;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr, en, fr, de
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 10
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-