Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
(Direktif :2006/42/EC)
TS No : TS EN 12853+A1      
Tercüme Tarihi : 14.07.2011
Kabul Tarihi : 13.01.2011
Hazırlık Grubu : Makina İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Gıda işleme makinaları - Elde tutulan parçalayıcı-Karıştırıcılar ve çırpıcılar - Güvenlik ve hijyen kuralları
Başlık (İng) : Food processing machinery - Hand-held blenders and whisks - Safety and hygiene requirements
Kapsam : 1.1 Bu standard, ticari ve kurumsal yemek ve ikramlarda ve gıda mağazalarında kullanılan elde tutulan parçalayıcı-karıştırıcıların ve çırpıcıların tasarımı ve imalatına ait güvenlik ve hijyen kurallarını kapsar. “Elde tutulan parçalayıcı-karıştırıcılar” terimi bu standardın kapsadığı donanım için kullanılmıştır. Bu standardın kapsadığı makinalar, bunlarda kullanılan aletlerin gıda maddelerini bir kapta işlemesi tasarlanan cihazlardır. Bu aletler sebze gibi gıda maddelerini çorbalara, hamurlara, pürelere, soslara, mayonez, krema, süt ürünlerine doğramak, karıştırmak, yoğurmak, eriyik hâline getirmek vb. işlemleri yapmak ve daha genel olarak homojen bir sıvı elde etmek için bütün katı, sıvı, hamur ve toz gıda maddelerini işlemek için tasarımlanmıştır. Bu cihazlar, bir işlemde 100 ’Lye kadar gıdayı işleyecek şekilde tasarımlanmıştır. Bu standard, ağırlıklarına ve amaçlanan kullanımlarının gerektirdiği çalışma usullerine göre aşağıdaki makinalara uygulanır: - Bir veya her iki el kullanılarak işlemin tamamı boyunca tahrik edilen, elle çalışan makinalara (Şekil 1), - Kabın tabanına dayanarak çalışan makinalara (Şekil 2), - Kaba takılabilen özel bir mesnede tespitlenen veya yerleştirilen makinalara (Şekil 3). Bu mesnet, uzun süren işlemlerde veya yanma riskleri (buhar veya saçılma) bulunabilen gıda işlemede operatör görevini yerine getirir.
Kapsam (İng) : This standard applies to hand-held devices, The tool of which processes a food product within a container. Foods such as vegetables are processed to soups, purees, sauces, mayonnaise etc. by crushing, mixing, mashing, emulsifing etc. Teh machines are used in large kitchens and in small-scale food industry. The standard does not cover domestic machines.
Yerini Aldığı : TS EN 12853 :2007;  
Tadil Eden : TS EN 12853+A1/AC :2011;  
Tadil Edilen : TS EN 12853 :2007;  
Yararlanılan Kaynak : EN 12853:2001+A1:2010
Uluslararası Karşılıklar : EN 12853:2001+A1-EQV; NF U61-053, NF EN 12853+A1-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 12853:2001+A1
ICS Kodu : 67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları
Atıf Yapılan STD : TS EN 614-1 :2007;  TS EN 953+A1 :2010;  TS EN 1672-2 :2007;  TS EN 60204-1 :2008;  TS 3033 EN 60529 :1997;  TS EN ISO 3744 :1997;  TS 6956 EN ISO 4287 :2004;  TS EN ISO 4871 :2002;  TS EN ISO 11201 :2001;  TS EN ISO 12100-1 :2007;  TS EN ISO 12100-2 :2006;  TS EN ISO 13732-1 :2009;  TS EN ISO 13849-1 :2008;  TS EN ISO 13857 :2009;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 25
Fiyatı : 403,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) -