Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 4966      
Kabul Tarihi : 18.11.1986
Konfirme Tarihi : 17.06.2022
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Gıda mamullerinde ham selüloz miktarının tayini- Değiştirilmiş scharrer metodu
Başlık (İng) : Food Products- Determination of Crude Fibre Content- Modified Scharrer Method
Kapsam : Bu standard, gıda mamullerinde ham Selüloz miktarının değiştirilmiş Scharrer metodu ile tayinini kapsar.
Kapsam (İng) : This standard covers method is applicable to cerals and cereal products as well as to certain products containing less than 1 % of crude fibre. It consists in boiling with a mixture of acetic acid, nitric acid and trichloroacetic acid (after any necessary grinding and defatting). Then separation and washing of the insoluble residue on a filter
Yararlanılan Kaynak : ISO 6541:1981
Uluslararası Karşılıklar : ISO 6541 (1981)--; ISO 6541:1981 EQV--
Tercüme Edildiği STD : ISO 6541:1981 EQV
ICS Kodu : 67.040 Gıda Ürünleri (Genel)
Atıf Yapılan STD : TS 1134 :1972;  TS 1135 :1991;  TS 1227 :1985;  TS 1335 :1973;  TS 1510 :1974;  
Cen/Cenelec : ISO
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 9
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-