|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 1466
|
|
Kabul Tarihi :
|
2.07.2020
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Domates salçası ve püresi |
Başlık (İng) :
|
Tomato Paste and puree |
Kapsam :
|
Bu standard domates salçası ve domates püresini kapsar. Domates suyu, ketçap, domates sosu ve benzeri domates mamullerini kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers tomato paste and tomato puree. |
Yerini Aldığı :
|
TS 1466 :2008; TS 1466/T1 :2009; TS 1466/T2 :2011; TS 1466/T3 :2015; TS 1466/T4 :2016; |
Tadil Eden :
|
TS 1466/T1 :2021; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Codex Standard For Processed Tomato Concentrates, Codex Stan 57-1981.
[2] Codex Standard For Canned Tomato Products, Codex Stan 13-1981.
[3] Cemeroğlu, B. 1992. Meyve ve Sebze İşleme Endüstrisinde Temel Analiz Metotları. Biltav Yayınları, No:02-2.
[4] Kadakal, Ç. and Artık, N. 2003. Effect of Tomato Decay Proportion on the Howard Mould Count, Ergosterol and Other Tomato Pulp Properties. Journal of Food Quality, 27, 255-263.
[5] Codex General Standard For Food Additivies, Codex Stan 192-1995. Rev. 2007.
[6] Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.080.20 Sebzeler ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :2020; TS 1125 ISO 750 :2002; TS ISO 763 :2015; TS 1924 :2013; TS 2104 :1975; TS 2664 :2007; TS 6065 ISO 2447 :2001; TS 1728 ISO 1842 :2001; TS 1129 ISO 1026 :1998; TS ISO 22855 :2014; TS ISO 21527-1 :2012; TS EN ISO 4833-1 :2014; TS EN ISO 5943 :2007; TS ISO 21527-2 :2014; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
19 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|