|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 12524
|
|
Kabul Tarihi :
|
30.10.2014
|
Hazırlık Grubu :
|
TK38: Sosyal Hizmetler Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Temizlik hizmeti veren yerler için kurallar |
Başlık (İng) :
|
Workplaces - Rules for places that provide cleaning service |
Kapsam :
|
Bu standard, temizlik hizmeti veren iş yerlerinin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard structural feature of businesses providing cleaning services, management, employees, and covers the general rules regarding technical equipment. |
Yerini Aldığı :
|
TS 12524 :1999; |
Yararlanılan Kaynak :
|
4077 sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun”.
Temizlik hizmeti veren iş yerlerinin görülmesi ve teknik sorumluları ile yapılan görüşmeler. SAĞLAM Ö.F., Epidemiyoloji Ders Notları, Keçiören Çevre Sağlık Meslek Lisesi, Ankara, 1992.
YUMURUTUĞ S., Toplum Hastalıklarında Epidemiyolojik Genel Prensipler, A.Ü. Tıp Fak. Yayını Sayı: 337, Ankara 1976.
TOPUZOĞLU İ, Çevre Sağlığı ve İş sağlığı, Hacettepe Üniversitesi Yayını, Ankara, 1979.
HISLOP.J.A. Sağlık ve Hijyen, S.S.Y.B. Yayın No: 356, Ankara 1967.,KOURY S.D., Food Sanitation and Safety Study Course, Second Edition, Lowa State University USA, 1989.
YERTUTAN C. A. Ü. Temizlik, A.Ü. Ev Ekonomisi Yük. Okulu Ders Notları, 1991.
KINTAN, R. CESARANI V. The Theory of Catering, 6. Edition, Richard Clay Ltd., Bungay 1989.
YULUĞ, N. Toplu Beslenme Yapılan Kuruluşlarda Besin Hijyeni ve Zehirlenmeler, MPM Yayını No: 325, Ankara 1985. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
1524-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
1524 |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 6075 :1988; TS 8454 :1990; TS 13346 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
10 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|