Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 486      
Kabul Tarihi : 30.04.2008
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Kuru bakla
Başlık (İng) : Dry Broad beans
Kapsam : Bu standard, piyasaya kurutulmuş olarak arz edilen baklaları kapsar. Acı bakla (Lupinus alba L.) ile tohumluk olduğu belirtilen kuru baklaları kapsamaz.
Kapsam (İng) : This standard applies to dry broad beans. It does not apply to sour beans (lupinus alba L.)
Yerini Aldığı : TS 486 :1978;  
Yararlanılan Kaynak : Prof.Dr. KÜN, E., Tahıl ve Yemeklik Dane Baklagiller Üretimi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Ders Notları, Ankara.- Doç. Dr. ÖZDEMİR, H., Yemeklik Baklagiller Yetiştiriciliği, Uğurer Tarım Kitapları, 2002- Şehirali, S. 1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Ders kitabı, Yayın no:1089. Ders kitabı: 314. Ankara.- http://www.jamboree.freedom-in-education.co.uk/gardening/broad_bean.htm- http://edis.ifas.ufl.edu/BODY_MV017- http://www.selfsufficientish.com/bean.htm
ICS Kodu : 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 1135 ISO 712 :2001;  TS 1226 ISO 3310-2 :1996;  TS 3479 ISO 2591-1 :2002;  TS 2756-1 :1995;  TS EN ISO 13690 (Eski no: TS ISO 13690) :2003;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 11
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-