|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 486
|
|
Kabul Tarihi :
|
30.04.2008
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
Ziraat İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Kuru bakla |
Başlık (İng) :
|
Dry Broad beans |
Kapsam :
|
Bu standard, piyasaya kurutulmuş olarak arz edilen baklaları kapsar. Acı bakla (Lupinus alba L.) ile tohumluk olduğu belirtilen kuru baklaları kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to dry broad beans. It does not apply to sour beans (lupinus alba L.) |
Yerini Aldığı :
|
TS 486 :1978; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Prof.Dr. KÜN, E., Tahıl ve Yemeklik Dane Baklagiller Üretimi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Ders Notları, Ankara.- Doç. Dr. ÖZDEMİR, H., Yemeklik Baklagiller Yetiştiriciliği, Uğurer Tarım Kitapları, 2002- Şehirali, S. 1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Ders kitabı, Yayın no:1089. Ders kitabı: 314. Ankara.- http://www.jamboree.freedom-in-education.co.uk/gardening/broad_bean.htm- http://edis.ifas.ufl.edu/BODY_MV017- http://www.selfsufficientish.com/bean.htm |
ICS Kodu :
|
67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 1135 ISO 712 :2001; TS 1226 ISO 3310-2 :1996; TS 3479 ISO 2591-1 :2002; TS 2756-1 :1995; TS EN ISO 13690 (Eski no: TS ISO 13690) :2003; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
11 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|