|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 7800
|
|
Kabul Tarihi :
|
2.03.2022
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Çikolata |
Başlık (İng) :
|
Chocolate |
Kapsam :
|
Bu standard, çikolatayı kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies chocolate. |
Yerini Aldığı :
|
TS 7800 :2010; TS 7800/T1 :2012; TS 7800/T2 :2013; TS 7800/T3 :2014; TS 7800/T4 :2019; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Altan, A. 1997. Özel Gıdalar Teknolojisi. Çukurova Üniversitesi Yayınları, p. 251.
[2] Türk Gıda Kodeksi. Kakao ve Çikolata Ürünleri Tebliği, Tebliğ No: 2017/29
[3] Beckett, S. 2000. The Science of Chocolate. Third Edition. Blackwell Science, p. 200.
[4] Beckett, S.T. 1988. Industrial Chocolate Manufacture and Use. Second Edition. Van Nostmand Reinhold, p. 170.
[5] Edwards, W.P. 2001. The Science of Sugar Confectionery. Royal Society of Chemistry, p.150 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.140.30 Kakao |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :2020; TS 2104 :1975; TS ISO 9622 :2015; TS EN ISO 10520 :2000; TS ISO 11053 :2021; TS EN ISO 12966-2 :2017; TS EN ISO 12966-4 :2015; TS 13359 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
24 |
Fiyatı :
|
280,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|