|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 9777
|
|
Kabul Tarihi :
|
5.07.2023
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Mayonez |
Başlık (İng) :
|
Mayonnaise |
Kapsam :
|
Bu standard, mayonezi kapsar. Salata sosları ve mayonezle yapılan salataları kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers mayonnaise. It does not cover the salad saures and salads which is prepared with mayonnaise. |
Yerini Aldığı :
|
TS 9777 :1992; TS 9777/T1 :2005; TS 9777/T2 :2016; TS 9777/T3 :2016; |
Tadil Eden :
|
TS 9777/T1 :2024; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Türk Gıda Kodeksi – Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157/3.mükerrer sayılı Resmi Gazete)
[2] Türk Gıda Kodeksi – Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (30.06.2013 tarih ve 28693 sayılı Resmi Gazete) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :2020; TS EN ISO 660 :2020; TS 1728 ISO 1842 :2001; TS ISO 1738 :2015; TS 2104 :1975; TS 2812 :2022; TS EN ISO 3696 :1996; TS EN ISO 3960 :2017; TS EN ISO 6579-1 :2017; TS EN ISO 6888-1 :2021; TS 7437 :1989; TS 7800 :2022; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
13 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|