Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 3272      
Kabul Tarihi : 18.04.2006
İptal Tarihi : 18.02.2016
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Kaşar peyniri
Başlık (İng) : Kashar cheese
Kapsam : Bu standard, kaşar peynirini kapsar
Kapsam (İng) : This standard specified kashar cheese
Yerini Aldığı : TS 3272 :1999 (-);;  
Yerine Geçen : TS 3272 :2016;  
Tadil Eden : TS 3272/T1 :2007;  TS 3272/T2 :2008;  
Yararlanılan Kaynak : 1)ANONYMOUS 1998. Geleneksel süt ürünleri. Ed. Mehmet Demirci. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu 21-22 Mayıs 1998- Tekirdağ. Milli Prodüktivite yayınları No:621., Ankara. 2)ANONYMOUS, 1991. Her Yönüyle Peynir. II. Milli Süt ve Ürünleri Sempozyumu, s. 142 – 157 Tekirdağ, 3)ERALP, M. 1974. Peynir Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No:533, Ankara. 4)FOX, P. F. 1993. Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Vol I, London, Second Edition, p. 601. 5)FOX, P. F. 1993. Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Vol II, London, Second Edition, p. 601.6)KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol I: Origins and Principles. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728. 7)KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol II: Procedures and Analysis. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728. 8)METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir. 9)SCOTTT, R. 1981. Cheese Making Practise. Elsevier Applied Science Publishers, New York, p. 1-475. 10)URAZ, T. Tarihsiz. Peynir Üretim Teknolojisi. Peynir Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara. 11)WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A., JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016.
ICS Kodu : 67.100.30 Peynir
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1018 :2002;  TS 2104 :1975;  TS 2530 EN ISO 707 :1999;  TS 3041 ISO 1735 :2000;  TS 3043 :1978;  TS 3046 :1978;  TS 3606 :1997;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 4708 ISO 5943 :2001;  TS 5311 ISO 5534 :2001;  TS 6405 EN 13401 :2001;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS 6582-2 EN ISO 6888-2 :2001;  TS 6582-3 EN ISO 6888-3 :2004;  TS 6931 :1989;  TS 6930 :1989;  TS ISO 6611 :1996;  TS 7101 :1989;  TS 7436 :1989;  TS 8907 ISO 6785 :2003;  TS ISO 10560 :1998;  TS 11044 :2002;  TS 11045 :2002;  TS 11046 :2002;  TS ISO 11866-1 :2002;  TS ISO 11866-2 :2002;  TS ISO 11866-3 :2002;  TS EN 13806 :2002;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 13
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-