Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 13910      
Kabul Tarihi : 30.09.2021
Hazırlık Grubu : TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Çam balı
Başlık (İng) : Pine honey
Kapsam : Bu standard çam balını kapsar.
Kapsam (İng) : This standard specifies pine honey
Yararlanılan Kaynak : [1] AKBAY, R., Arı ve İpekböceği Yetiştirme, Ankara Üniversitesi Ziraa tFakültesi Yayın No: 1928, Ankara, 1995. [2] Bal Tebliği, Tebliğ No: 2005/49. [3] KAYRAL, N., Yeni Teknik Arıcılık, İstanbul, 2002. [4] Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, Ankara, 1997. [5] Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği, Ankara, 2020 [6] Ş. Tepe, A. Baran, Ü. Karaca, S. Karakuş, Ç. Takma, M. Köseoğlu, A. Kılınç, H. Atmaca, E. Topal, N. Özsoy, M. Kalkan, M.E. Duru, B. Yücel, A. Özkök, Ö. Uçurum, E. Yeşil, F. Güney, N. Türkaslan, H. Ekşi, M. Dayıoğlu, Ü. Ekerbiçer, N. Çakıcı, B.S. Kunduracı, K. Sorkun, S. Kolaylı, “Türkiye’de Üretilen Çam Balının Fiziksel, Kimyasal ve Mineral Madde Profili”, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Proje numarası: TAGEM/HSYGYAD/16/A05/P01/108, Güdümlü Proje, Haziran 2020. [7] A. Özkök, B. D’Arcy, K. Sorkun., Total Phenolic Acid and Total Flavonoid Content of Turkish Pine Honeydew Honey, Journal of ApiProduct and ApiMedical Science, 2010, 2(2), 65-71. [8] Z. Can, O. Yıldız, H. Şahin, E.A. Turumtay, S. Silici, S. Kolaylı (2015) An investigation, of Turkish honeys: their physico-chemical properties, antioxidant capacities and phenolic profiles. Food Chemistry, 180, 133-141. [9] A. Özkök, K. Sorkun, B. D’Arcy, Sugar Analysis of Pine Honey from Muğla Region using HPLC, Mellifera, 2014, 14, 27-28, 27-32. [10] A. Özkök, D. Yüksel, K. Sorkun, Chemometric evaluation of the geographical origin of Turkish Pine Honey, Food and Health, 2018, 4(4), 274-282, DOI: 10.3153/FH18027. [11] Total Phenol, Tocopherol And Antibacterial Quality Of Honey Apis Mellifera Sold İn Owo Community, Ondo State, Nigeria (F. O. Adetuyi, T. A. Ibrahim, Jude-Ojei And G. A. Ogundahunsi, 2009). [12] Antibacterial Activity Of Raw And Processed Honey (Abhishek Chauhan, Vimlendu Pandey, K. M. Chacko And R. K. Khandal Department Of Microbiology, Shriram Institute For Industrial Research 19, University Road, Delhi-110007, India., 2009). [13] Honey Amylase Activity And Food Starch Degradation (S. BABACAN, L.F. PIVARNIK, AND A.G. RAND, 2002). [14] Using Sensor And Spectral Analysis To Classify Botanical Origin And Determine Adulteration Of Raw Honey (Zhilin Gan, Yang Yang, Jing Li, Xin Wen, Minghui Zhu, Yundong Jiang, Yuanying Ni, 2016). [15] 5- Diastase, İnvertase And ?-Glucosidase Activities İn Fresh Honey From North-West Spain (J F Huidobro, F J Santana, M P Sanchez, M T Sancho, S Muniategui & J Simal- Lozano, 2015) 6- Determination Of Rotenone Residues İn Raw Honey By Solid-Phase Extraction And High Performance Liquid Chromatography (J. Jime´Nez , J.L. Bernal , M].J. Del Nozal , M. Novo , M. Higes J. Llorente, 2000). [16] Combined Use Of HMF And Furosine To Assess Fresh Honey Quality (Valle Morales,A Mar´Ia Luz Sanz ,B Pedro Jmart´In-A´ Lvareza And Nieves Corzoa, 2009). [17] Antibacterial Efficacy Of Raw And Processed Honey (D. P.Mohapatra, V. Thakur, And S. K. Brar, 2010) [18] Mineral Content Of The Honeys Produced İn Galicia (North-West Spain) (J. L. Rodriguez-Otero, P. Paseiro, J. Simai & A. Cepeda 1994). [19] Effect of Postharvest Storage Conditions On The Colour And Freshness Parameters Of Raw Honey (Mario Visquert, Maria Vargas & Isabel Escriche, 2014) [20] Effect of Processing And Storage On Antioxidant Capacity Of Honey (X.-H. WANG, N. GHELDOF,AND N.J. ENGESETH-2004). [21] ŞAHİN, H., KOLAYLI, S., & BEYKAYA, M. (2020). BAZI HAM VE TİCARİ BALLARDA AYIRT EDİCİ PARAMETRE OLARAK İNVERTAZ VE GLUKOZ-OKSİDAZ AKTİVİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Uludağ Arıcılık Dergisi, 20(1), 13-23. [22] Silva, I.A.A., Silva, T.M.S., Camara, C.A., Queiroz, N., Magnani, M., Novais, J.S., Soledade, L.E.B., Lima, E.O., Souza, A.L. ve Souza, A.G. 2013. “Phenolic profile, antioxidant activity and palynological analysis of stingless bee honey from Amazonas, Northern Brazil”, Food Chemistry, 141, 3552-3558.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 65.140.10 Arıcılık *Bal, bkz. 67.180.10
Atıf Yapılan STD : TS 545 :2020;  TS EN 1141 :1996;  TS ISO 3310-1 :2019;  TS 1924 :2013;  TS 2104 :1975;  TS ISO 2859-1 :2012;  TS 3036 :2010;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 4385 :1985;  TS 6972 :1989;  TS 13262 :2007;  TS 13356 :2008;  TS 13359 :2008;  TS 13360 :2008;  TS 13366 :2008;  TS 13364 :2008;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 26
Fiyatı : 280,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-