|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 11133
|
|
Tercüme Tarihi :
|
12.11.2018
|
Kabul Tarihi :
|
30.10.2014
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi |
Başlık (İng) :
|
Microbiology of food, animal feed and water - Preparation, production, storage and performance testing of culture media |
Kapsam :
|
Bu standart kültür besi yerlerinin kalite güvencesi ile ilgili terimleri tanımlar ve tüketim amaçlı olan veya gıda üretiminde kullanılan her türlü suyun yanı sıra; gıda, hayvan yemi ve gıda veya hayvan yemi üretim ortamından alınan numunelerin mikrobiyolojik analizine yönelik kültür besi yerlerinin hazırlanmasına ilişkin kuralları kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This International Standard defines terms related to quality assurance of culture media and specifies
the requirements for the preparation of culture media intended for the microbiological analysis of food,
animal feed, and samples from the food or feed production environment as well as all kinds of water
intended for consumption or used in food production. |
Yerini Aldığı :
|
TS ISO 9998 :1998; |
Tadil Eden :
|
TS EN ISO 11133/A1 :2018; TS EN ISO 11133/A2 :2020; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 11133:2014 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 11133-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 11133 |
ICS Kodu :
|
07.100.30 Gıda Mikrobiyolojisi |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 6235 EN ISO 6887-1 :2001; TS EN ISO 6887-2 :2008; TS EN ISO 6887-3 :2004; TS EN ISO 6887-4 :2004; TS EN ISO 6887-5:2010 :2011; TS EN ISO 6887-6 :2013; TS EN ISO 7218 :2008; TS EN ISO 8199 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
CEN/ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
110 |
Fiyatı :
|
470,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|