Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 667      
Kabul Tarihi : 6.03.2008
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Kuzu - Gövde etleri (karkas)
Başlık (İng) : Butchery Lamb-Carcasses
Kapsam : Bu standard; taze, soğutulmuş ve dondurulmuş olarak piyasaya arz edilen kasaplık kuzu gövde etlerini kapsar. Kasaplık koyun ve diğer kasaplık hayvan gövde etlerini kapsamaz
Kapsam (İng) : This standard specifies the slaughtered lamb carcasses marketed as fresh, chilled and frozen forms. It does not specifies the slaughtered mutton carcasses and other carcasses of slaughtered animals.
Yerini Aldığı : TS 667 :1986;  
Tadil Eden : TS 667/T1 :2010;  TS 667/T2 :2012;  TS 667/T3 :2018;  
Yararlanılan Kaynak : AKÇAPINAR H., Koyun Yetiştiriciliği, Ankara, 1990.-ARSLAN, A., Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Elazığ, 2002.- DİNÇER, B., Et Bilimi ve Teknolojisi, Ankara, 1994.-GÖĞÜŞ, A. K., Et Teknolojisi, Ankara, 1986.-ÖZTAN, A., Et Bilimi ve Teknolojisi, Ankara, 2005.- RANKEN, M. D., Handbook of Meat Product Technology, Blackwell Science, Oxford, 2000.-Türk Gıda Kodeksi, 1997.-Taze Et, Hazırlanmış Et ve Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği, 2006/31.
ICS Kodu : 67.120.10 Et ve Et Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 385 :2003;  TS 666 :1986;  TS 2756-1 :1995;  TS 5273 :1987;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 15
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-