|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 23319
|
|
Kabul Tarihi :
|
12.05.2022
|
Hazırlık Grubu :
|
Teknik Kurul |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Peynir ve işlenmiş peynir ürünleri, kazeinler ve kazeinatlar - Yağ içeriğinin tayini - Gravimetrik yöntem |
Başlık (İng) :
|
Cheese and processed cheese products, caseins and caseinates - Determination of fat content - Gravimetric method |
Kapsam :
|
|
Kapsam (İng) :
|
This document specifies a method for the determination of the fat content of all types of cheese and
processed cheese products containing lactose of below 5 % (mass fraction) of non-fat solids, and all
types of caseins and caseinates.
The method is not applicable to fresh cheese types containing, for example, fruits, syrup or muesli.
For such products, the Schmid-Bondzynski-Ratzlaff (SBR) principle is not applicable due to high
concentrations of sugars. For these products, the method using the Weibull-Berntrop principle (see
ISO 8262-3 | IDF 124-3[4]) is appropriate. |
Yerini Aldığı :
|
TS EN ISO 1735 :2006; TS EN ISO 1735 :2006; TS ISO 5543 :2010; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 23319:2022 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 23319-EQV; ISO 23319-EQV |
ICS Kodu :
|
67.100.30 Peynir |
Cen/Cenelec :
|
CEN/ISO |
Dili :
|
en |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
30 |
Fiyatı :
|
72,00 EURO (2.496,22 TL + %10 Kdv) |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|